Acemi Birlik Nerde Kaldı!

Geçtiğimiz Ağustos ayı içerisinde halkı büyük bir mutluluğa iten ‘Acemi Birlik’ müjdesini veren AK Parti milletvekillerinin bu sözlerini yerine getirilmesi bekleniyor.
 Milli Savunma Bakanlığı'nca yürütülen çalışmalar sonucunda 5-15 bin asker kapasiteli acemi birliklerinin Gümüşhane, Uşak,Bayburt, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Çankırı, Karabük, Kars, Adıyaman, Muş gibi 17 şehre nakledileceğine yönelik açıklamalar, bu illerdeki esnaf ve sanatkarı sevindirdi. 


İlk kez FİB Haber.com dan duyurduğumuz bu haberin üzerine şimdi Haber Merkezimizi soru yağmuruna tutan çok sayıdaNevşehirli esnaflar Nevşehir'e ne zaman acemi birlik Gelicek ? Tarih Belli Oldu Mu ? gibi Acemi Birlik konusunda sorularına muhatap kalıyor.


Nevşehirli Esnafların ortak düşünceleri ,”Askeri birliklerin küçük şehirlere taşınmasının taşra illerini kalkındıracağını, ekonomilerini canlandıracağını” yönünde...

Nevşehirli Esnaflarımız Milli Savunma Bakanı ve Nevşehir milletvekillerimizin müjdelediği Nevşehir'e Acemi birliği Gelmesi hususunda düşüncelerini sizler için derledik:
Bu Kararla bu ilimizdeki göç duracak,2023 Nevşehir Hedefi için belirlenen ve herkesin ortak arzusu 100 Bin Nüfuslu Nevşehir hayali gerçek olacak. Bu gelişmeyle büyük şehirlerden geriye dönük göçü de başlatabilecek. 

Bu karar ile taşra illeri 'acemi' sanayisi ile kalkınacak ve ilimiz Nevşehir'in ekonomisini canlandırarak istihdamı hiç kuşkusuz artıracaktır. Projenin zaman kaybedilmeden hayata geçirilmesini Biz Nevşehirli esnaf ve sanatkar camiası olarak bekliyoruz" dediler. 

Acemi birliklerinin ilimizde ticaretten turizme her sektördeki iş hacmini artıracağını ifade eden Nevşehirli Esnaflarımız, bu şekilde Nevşehir de  yeni yatırımların yapılacağına dikkati çektiler. 

Acemi birliklerinin, taşınacağı küçük şehirlerle birlikte Nevşehirimizi e zaman içerisinde ekonomik olarak belli bir noktaya getireceğine işaret eden Esnaflarımız, şunları kaydettiler: "Ancak, bununla birlikteilimiz Nevşehir'e özel yatırım teşviki verilmesi sağlanmalıdır. 

İlimiz Nevşehir de  acemi birliklerinin devreye girmesiyle hiç kuşkusuz A'dan Z'ye tüm esnaf ve sanatkar nasibini alacaktır. Anadolu'da göçün iyice durması için bir başka yapılması gereken yatırım ise vakıf ve özel üniversitelerin büyük şehirlere yapılmasının önüne geçilmesi ve mevcut üniversitelerin güçlendirilmesidir. 

Bu tedbirlerin alınması ile göç Anadolu illerinde tamamen duracağı gibi, tersine de döner.

" Nevşehirli esnaflar, “Kentin ekonomisinin gelişmesi için mutlaka acilen askeri acemi birliği kurulması gerektiğini” söylediler. 

Hiç şüphesiz  "Nevşehir'e askeri birliğin büyük katkısı olacaktır. Çarşıya çıkan asker, esnafın işlerini artıracaktır. Bu bizim asılda daha önceki hakkımızın iadesi gibi bir hak anlamı açısındanda büyük önem arz ediyor.

Acemi Birliği tüm Nevşehir esnafının bir rüyasıdır.  Acemi birliklerinin taşınacağı 17 il arasında Nevşehir de yeralırken,Bu konuda ilk kez www.fibhaber.com tarafından Nevşehir gündemine taşındığında şehrin tamamaında büyük bir heyecan kaplamış ve farklı çeşitlerde kampanyalarla büyük destek sağlanmıştı.

Öyleki Nevşehirli vatandaşlar sosyal paylaşım sitesinde sayfa açarak askeri birlik istemişerdi. Kampanyada, "Nevşehir'e askeri birlik istiyoruz. Bu konuda destek bekliyoruz” açıklaması yapılmıştı…

Ardından Nevşehir halkının bu ortak sesine Önce Nevşehir Milletvekilleri ve sonra Milli savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz Müjdeli haberiyle Nevşehir'e Acemi birliği geleceği belirtilmişti.
Şimdi tüm Nevşehir Acemi briliği nin bir an önce şehrimize kazandırılmasını dört gözle beliyor...

Genel Kurmay ‘okey’i vermişti

Aradan geçen süre zarfında hiçbir hareketliliğin yaşanmadığı acemi birlik ile ilgili o dönem Genelkurmay Başkanlığı, acemi birliklerin götürüleceği illeri belirlemiş ve içerisine Nevşehir'i aldıklarını da açıklamıştı. 

5-15 bin asker kapasiteli olacak

Milli Savunma Bakanlığı’nca koordineli şekilde yürütülen çalışmada, 5-15 bin asker kapasiteli acemi birliklerin Adıyaman başta olmak üzere; Gümüşhane, Bayburt, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Çankırı, Karabük, Kars, Muş gibi 17 ile nakledilmesi kararlaştırılmıştı.

FİB Haber Merkezi olarak Acemi Briliğinin Nevşehir'e Getirilmesi adına bu haberin peşini Nevşehir halkımız adına asla bırakmayacağız.Bu konuda tüm Gelişmeleri www.fibhaber.com dan takip edebilirsiniz...