İnşaat Tam Sürat Devam

NEVŞEHİR(MHA) Geçtiğimiz aylarda temeli atılarak inşasına başlanan, modern mimarisi ve büyüklüğü ile bittiğinde Türkiye’nin en modern adliye sarayları arasında yer alacak olan Nevşehir’in yeni adliye sarayının inşaatı hız kesmeden devam ediyor.

Nevşehir Hükümet Konağının yanında bulunan mevcut adliye sarayının ihtiyaca cevap verememesi üzerine, Gazi Stadı’nın hemen karşısında bulunan ve Nevşehir’e uzun yıllar İl Jandarma Komutanlığı olarak hizmet veren alanda yapımına başlanan yeni adliye sarayında, inşaat çalışmalarının aralıksız devam ettiği bildirildi. 

13 Milyon TL’yi aşkın maliyeti ile Nevşehir’e yepyeni bir görünüm katacak olan yeni adliye sarayı inşaatı sıcak havaya rağmen sürdürülürken, toplam 7 bin 292 metrekarelik bir alanda 5’er katlı iki ayrı binadan oluşacak olan yeni adliye sarayında geniş otopark imkânı bulunacağı da belirtiliyor.

Yapımı tamamlandığında Nevşehir’e yakışır bir binaya sahip olacak olan Nevşehir’in yeni Adalet Sarayı’nın 2015 yılı içerisinde tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.