06 Aralık 2018 Cumartesi günü saat 12.00' de Damat İbrahim Paşa Kapalı Spor Salonunda yapılacak olan Nevşehir 6.Olağan İl Kongresi için hazırlıklarda artık sona gelindi.

AK Parti İl Başkanı M.Rauf Yanar, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar, İl Teşkilat Başkanı Serhat Sonugelen, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Dolaşmaz ile birlikte il ve ilçe Yönetimi yarın kongrenin yapılacağı Damat İbrahim Paşa Kapalı Salonunda devam eden çalışmaları yerinde takip ettiler.

Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımı ile yapılacak AK Parti Nevşehir 6. Olağan İl Kongresinde 642 delege oy kullanacak. Yapılacak kongre öncesi açıklama yapan İl Başkanı M.Rauf Yanar, süreçten bahsederek Başbakan ve Ak Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın katılımından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tüm Nevşehirlileri yapılacak kongreye davet eden Yanar açıklamasında şunlara yer verdi.

AK Parti teşkilatlarında kongreler süreci devam ediyor. Bu süreç içerisinde Nevşehir'imizin tüm ilçelerinde kongrelerimizi gerçekleştirdik. Bütün ilçe kongrelerimizin geniş bir katılımla gerçekleşmesi, halkımızın ilk günkü aşkla AK Parti’mize olan bağlığının devam ettiğini göstermiştir.
06 Ocak 2018 Cumartesi günü yani yarın, 6. Olağan Nevşehir il Kongremizi inşallah gerçekleştireceğiz. Yarın gerçekleştireceğimiz İl  Kongremiz önemli ama kongremizi daha da önemli kılan Türkiye Cumhuriyeti Hükümetimizin Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın bizzat kongremize iştirak ediyor olmasıdır. Başbakanımız Binali Yıldırım’ın İl  Kongremize katılıyor olması hem heyecanımızı arttırmakta hem de sorumluluğumuzu bir kat daha yükseltmektedir. Bu heyecan ve coşku elbette ki bütün Nevşehirli  dava arkadaşlarım ve hemşehirilerimiz tarafından da paylaşılacaktır. Bütün Nevşehir halkımızı ilçelerimizden, köylerimize ve beldelerimizden mahallelerimize kadar 6. Olağan kongremize davet ediyoruz. dedi.

“Millete Hizmet Yolunda Kutlu Yürüyüşe Devam”‬
AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ecz. Mustafa Açıkgöz‪, "6. Olağan İl Kongremiz için hazırlıklarımız tamam, AK kadrolar tek yürek, Nevşehir Sn Başbakanımız Binali YILDIRIM’ı bekliyor." dedi.

Milletvekili Açıkgöz; "Nevşehir; Gençlik Kolları, Kadın Kolları, Ana Kademe olarak tek yürek, omuz omuza 6. Olağan İl Kongremize hazır. Eskisiyle yenisi ile Teşkilatımızın kuruluşundan bugüne görev yapan AK Sevdalılara selam olsun. Biz, birlikte güçlüyüz.Çünkü biz güçlü bir Aileyiz. AK Parti Nevsehir" dedi.

“Kaybedecek zamanımız yok yolumuz uzun vazifemiz ağırdır”
Açıkgöz;" AK Parti siyasi hayatına başladığı 14 Ağustos 2001 tarihinden itibaren aziz milletimize vaat ettiği demokratikleşme, kalkınma, lider ülke olma, büyük medeniyetimizi geleceğe taşıma yolunda başarı hikayesini destansı bir şekilde hizmet yürüyüşüne devam ediyor. AK Parti dava, teşkilatlar, vatan, millet ve bayrak için omuzlarına yük alanların partisidir, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve bu büyük davaya inanmış kadrolarıyla birlikte iktidarımızın ilk 15 yılda kimsenin hayal bile edemediği atılımlar gerçekleştirilmiştir ve tüm vatandaşlarımız bu icraatlar’la her seçimde oylarımızı arttırarak karşılık vermiştir.  Artık gerçek anlamda yeni Türkiye vardır. Yeni Türkiye'de istikrar, güven olacak, 20232053 ve 2071 hedeflerine ulaşacak. Ve yarın da kongremizi gerçekleştirip 2023, 2053, 2071 Güçlü Türkiye yolunda 2019 da yapılacak seçimlerin startını da vermiş olacağız. İnşallah tüm kongrelerimizin önce Nevşehir'imize, sonra ülkemize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Zira, “Kaybedecek zamanımız yok yolumuz uzun vazifemiz ağırdır” dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk'te; "Millete Hizmet Yolunda Kutlu Yürüyüşe Devam" Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM ın katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan Nevşehir 6.Olağan İl Kongremiz için hazırlıklarımız tamam. Hayırlara vesile olsun." dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ise, Yarın Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın teşrifleriyle gerçekleştireceğimiz kongremizin ilimize, ülkemize, milletimize ve partimize hayırlı olması temennisinde bulunarak, AK Parti'nin her kongresinin bayram havasında, şölenle gerçekleştiğini, AK Parti'nin değişimini ahlakla, kuralla ve güzellikle yapmayı başardığını ifade etti.  AK Parti'nin kendini yenileyerek yoluna devam ettiğini vurgulayan Gizligider, AK Parti teşkilatlarının birbirine kenetlenmiş çok büyük bir teşkilat olduğunu söyledi. 


Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'de; "Biz kocaman bir aileyiz. Ak kadrolar yarınki kongreye hazır. Yarının heyecanını bugünden hissederek şölen alanımızı doldurduk. Emeği geçenlere şimdiden teşekkür ederim. Rabbim hepinizden razı olsun." dedi.