Yaşadığımız mekanlarda kullandığımız tüm donanımların, birarada tek merkezden kontrolü ve hayatı kolaylaştırır, birçok detayın otomasyon sayesinde bizlere sunulduğu evlere akıllı ev denmektedir. Akıllı ev kullanıcısına konfor, güvenlik ve kullanım maliyetleri tasarrufu sağlayan evlerdir.

Bu kapsam standart donanımların otomasyonundan, evin kendisi için gereken enerji ve temiz su kaynağı oluşturmasına kadar geniş bir yelpaze içinde ele alınmaktadır.

Nedir bu kullandığımız standart donanımların otomasyonu? Akıllı ev sistemleri günlük hayatımızda kullandığımız, evlerimizde standart ihtiyaçlar içerisinde yer alan aydınlatma, ısıtma-soğutma, güvenlik, eğlence, bahçe sulama,... sistemlerinin kontrolünü size gereksiz yere zaman kaybetirmeden tek merkezden ve sizin önceden verdiğiniz komutları, akıllı ev senaryolarını, uygulayarak yönetir.

Akıllı ev senaryoları; günlük yaşam alışkanlıklarınız, zevleriniz, konfor ihtiyaçlarınız ve zorunlulukar gözönüne alınarak, akıllı evinizin size yaşattığı, konfor kurgularıdır. Bu kurgularda bir çok komut arka arkaya yerine getirilerek, size gereksiz yere zaman kaybettiren rutin işlerinizin, akıllı eviniz sayesinde bir çırpıda gerçekleştirilmesidir. Örneğin bir akıllı ev tek komutla, akşam belli bir saatten sonra tüm perdeleri kapatabilir, ışıkları otomatik kısabilir, alt katta alarmı devreye sokabilir ve televizyonu 3 saat sonra otomatik kapatabilir. Sabah belirli bi saatte kahve makinesini çalıştırıp, banyo suyu ve ev sıcaklığını ayarlayabilir, müzik sistemini devreye sokup alarmı kapatabilir. Siz evden çıkarkende tüm cihazları kapatarak her türlü güvenliğinize ait üst düzey konumuna geçebilir.

Akıllı evde güvenlik nasıldır? Akıllı ev sistemleri öncelikle hırsızlık, yangın ya da su baskını gibi olayların yaşanmasını önler. Klasik alarm sistemlerinden farkı burada göz önüne çıkar. Hareket algılayıcılar, kapı ve pencerelere yerleştirilen manyetik sensörler ile tüm evi kontrol altında tuttuğu gibi siz tatildeyken eve yaklaşan birisi olduğunda senaryolar yardımı ile ışıklar, müzik seti televizyon gibi cihazlar çalıştırılarak evde olduğunuz izlenimi verilir. Düzensiz aralıklarla evinizin panjurları açılıp kapatılarak evde olmadığınızın kötü niyetli kişilerce anlaşılması zorlaştırılır.

Olayların yaşanmasından sonra çözüm oluşturmak yerine, yaşanmasını önlemek odaklı çalışan Akıllı Ev Sistemleri, evlerimizde yangının çıkmasına en çok neden olan elektrik kontakları, fişte unutulan cihazlar, arızalanan gaz vanaları sorununu, otomasyon sistemi ile başından çözmektedir. Tüm elektrik sistemleri ve cihazları kontol ettiğinden riskler minimum değerlere inmektedir.

Konu hakkında daha detaylı bilgiyi www.artiakilliev.com dan izleyebilirsiniz....

İletişim Bilgileri ;

Artı Akıllı Ev Sistemleri ve Otomasyon San. Tic. Ltd. Şti.

Yeni Mah. Sahil Sok. Güven Apt.
No:14/1 Merkez/Nevşehir 50100

Tel         : +90(384) 212 44 05
Fax        : +90(384) 212 44 06
E-Mail   : [email protected]