Yerel ve mülki pek çok idareci ile turizm sektörü temsilcilerinin katıldığı toplantıda, AnadoluJet'in yeni hattının, kültür ve deniz turizmi arasında bağlantı kurarak bölgenin 5 milyon turist hedefini yakalamasına büyük katkı sağlayacağı konuşuldu...

30 Nisan tarihinde başlaması planlanan ve gerek yerel halk gerekse bölgedeki işletmeler tarafından sabırsızlıkla beklenen AnadoluJet'in Nevşehir (Kapadokya) - Antalya seferlerinin hat açılış tanıtım organizasyonu 12 Şubat tarihinde Kapadokya'da yapıldı.

Geçen sene dünyadaki bilinirliğinin arttırılması için "Destination Cappadocia" sloganı ile tanıtım atağına geçen bölge turizmi için büyük değer taşıyacak AnadoluJet'in yeni hattının, gelen turist sayısını arttırarak deniz ve kültür turizmi arasında köprü kurması bekleniyor.

Geride bıraktığımız yıl yüzde 8 ziyaretçi artışıyla 2 milyon 689 bin turisti ağırlayan Kapadokya bölgesi yalnızca müze ve ören yeri ziyaretlerinden ülke ekonomisine yılda ortalama 10 milyon TL gelir sağlıyor.

Yeni hattın açılışıyla bölgeyi ziyaret eden turist sayısının 5 milyonu bulmasının, konaklama süresinin ise 2013 ortalaması olan 1,8 günü geçmesinin hedeflendiği 2014 yılında, Antalya - Nevşehir (Kapadokya) arasında ziyaretçi sirkülasyonun da sağlanması hedefleniyor.

Öyle ki 2013 yılında yabancı turistlerin giriş yaptığı iller sıralamasında başı çeken Antalya 12 milyondan fazla ziyaretçi ağırladı. Deniz turizminin yanı sıra kongre turizmi için de büyük önem taşıyan bir nokta olan Antalya, Avrupa'nın da sayılı turizm merkezlerinden biri.

Bölgenin önemli isimleri bir araya geldi...

Yalnızca yabancı turistler için değil yerli turistlerin gezi programlarında da farklılık sağlayacağı düşünülen AnadoluJet'in Antalya - Nevşehir (Kapadokya) uçuşlarının hat açılış tanıtım organizasyonu Nevşehir Double Tree By Hilton Avanos'ta gerçekleştirildi. AnadoluJet tanıtım filminin yayınlanmasıyla başlayan programa yerel ve mülki pek çok idareci katıldı.

Etkinlikte sözü ilk olarak hattın açılışında büyük emeği geçen THY Kapadokya Satış Müdürü Osman Taha Küçük aldı. Küçük, "AnadoluJet, 30 Nisan 2014 itibarıyla Kapadokya'dan turizm başkentimiz Antalya'ya köprü kuruyor. Bu gelişme farklı ülkelerden daha fazla turistin Kapadokya'ya gelmesi için atılan büyük ve önemli bir adım. Yılda 12 milyon turistin geldiği Antalya'ya artık haftada beş frekans uçabileceğiz. İnanıyoruz ki bu hattın açılışı ile birlikte hem Antalya hem Kapadokya daha fazla turiste ev sahipliği yapacak" dedi.

Sonrasında katılımcılara seslenmek için sahneye çıkan AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan ise "Balonların Sivil Havacılık Kanunu'na tabii olduğunu göz önüne alırsak, Kapadokya sivil havacılığın merkezlerinden biri. Hatta tek merkezde en fazla hava ulaşım aracını bulunduran bir nokta diyebiliriz. Bugün turizmle birlikte tarihi, tarihle birlikte sanayiyi, sanayi ile birlikte tarımı da içinde bulunduran bu bölgemizi Antalya ile buluşturma heyecanı içindeyiz" dedi.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Güner, "Her ne kadar AnadoluJet'in sloganı 'Uçmayan kalmasın' olsa da ben bu sloganın yakın zamanda 'Uçmadığımız yer kalmadı' olarak değişeceğini düşünüyorum. Bu gelişme acentelerimiz için de büyük bir değer taşıyor. Dileğimiz İzmir, Bodrum ve Dalaman hatlarına da kavuşarak UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Kapadokya'yı daha çok turist ile buluşturmak" dedi.

Uçuşlar, yaz tarifesi boyunca haftanın beş günü gerçekleşecek

Nevşehir Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Vekili Cengiz Yıldız ise "AnadoluJet'in başlayacak yeni seferlerinin Akdeniz Turizmi ile bağlantı kurmak isteyen turizmci ve bu sektörden gelir elde etmek isteyen yatırımcılar için bir fırsat olduğunu düşünüyoruz" dedi. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, iki merkez arasının 40 dakikaya inecek olmasının bölgeye gelecek turist sayısını da arttıracağına inandıklarını dile getirdi.

Törende mikrofonu son alan isim ise Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan oldu. Ceylan hattın önemine ilişkin yaptığı konuşmada, "Nevşehir Kapadokya Havalimanı farklı illere hizmet veren bölge havalimanı olma yolunda hızla ilerliyor. Havalimanımızın özellikle dış hatlarındaki alt yapı eksikliklerinin tamamlamasıyla bölgemize gelecek yolcu sayısında ciddi bir artış yaşanacağına inanıyoruz" dedi.

AnadoluJet'in Nevşehir Kapadokya - Antalya uçuşları, yalnızca Nevşehir için değil, Kayseri, Kırşehir, Aksaray ve Niğde'deki seyahat imkânlarını da konforlu bir seviyeye taşıyacak. Uçuşlar, yaz tarifesi boyunca haftanın beş günü gerçekleşecek.

Kaynak:http://www.turizmdebusabah.com/haberler/nevsehirantalya-hatti-turist-sayisini-ikiye-katlayacak-67097.html