Aşıklı Dağı'nda yamaç paraşütü sporu yapılabilmesi için yol yapım talebi üzerine, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ın talimatıyla bölgeye taşınan iş makineleri çalışmalara başladı. 

Nevşehir Aşıklı Dağı yamaç paraşütü merkezi oluyor. Kapadokya Bölgesinde yamaç paraşütü yapılması için uygun alanlar bulunduğu yönündeki çalışmalar sonuç verdi. Aşıklı Dağı'na ulaşımı sağlamak için yol yapım çalışması başladı. Cappadocia havacılık ve doğa sporları kulüp başkanı Ahmet Bölükbaşı, iç ve dış turizmine katkı verecek yeni spor dalı ile Nevşehir ve Kapadokya bölgemizinde tanıtımına da katkı sunacaklarını söyledi.

 Cappadocia havacılık ve doğa sporları'ndan Tamer Adıyaman'da; Aşıklı dağı yolunda çalışmalar son sürat devam ediyor. 

Nevşehir güvercinlik köyü Aşıklı dağı yol yapım çalışması son aşamalarına yaklaşıyor çok şükür. Bizler için emeğini esirgemeyen;
Nevşehir Valiliği ne
Nevşehir İl Özel İdaresi'ne
Nevşehir İl Orman Müdürlüğü ne
Güvercinlik köyü muhtarlığına
Teşekkürlerimizi sunarız.
Yolun bitmiş halinide çok yakında paylaşıp turizme açıldığınıda sizlerle paylaşacağız inşallah.
Nevşehirimizin yeni gözde mekanı olacak ve siz değerli hemşerilerimiz için aile ortamında piknik ve güzel hafta sonu geçirmeniz için Nevşehirin en idael gözde yeri olmaya yakındır.
Gökyüzünde Yamaç paraşütü eşliğinde görsel şölen tadında vakit geçireceğiniz tek yer Aşıklı dağı olacak artık. Saygılar.