NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de hukukçuların en önemli adresi konumundaki Nevşehir Barosunda genel kurul heyecanı yaşanıyor.

2 dönemdir Baro Başkanlığı görevini sürdüren ve son dönemde Ak Parti İl Başkan adaylığı da ile de gündeme gelen Av. Fahri Korucu’nun aday olmayacağı genel kurulda üç adayın yarışacağı bildirildi.

Yaklaşık 170 üyesi bulunan Nevşehir Barosundaki genel kurul 11 Ekim 2014 Cumartesi günü Hukukçular Konağında yapılacak. Genel Kurulda bir dönem baro başkanlığı görevinde de bulunan Av. Necmi Öncül, Av. Ömer Çölyen ve Av. Mustafa Yavuz’un üç ayrı liste çıkarması bekleniyor.

1136 sayılı Avukatlık Yasası ve ilgili mevzuat gereğince; Nevşehir barosunun olağan Genel Kurul görüşmeleri ile ilgili toplantı 11 Ekim 2014 Cumartesi günü 10:00-12:00 saatleri arası Nevşehir Barosu Hukukçular Konağında yapılacak. Baronun Olağan Genel Kurul Organ Seçimleri de Yargı gözetimi altında yine 11 Ekim 2014 Cumartesi günü öğleden sonra 13:00-17:00 saatleri arasında Nevşehir Barosu Hukukçular Konağında Sandık Kurulu oluşturulmak suretiyle yapılacak.

Genel Kurulda çoğunluğun sağlanamaması durumunda Genel Kurul görüşmelerine ait 2.toplantı 18 Ekim 2014 Cumartesi günü, 10:00-12:00 saatleri arasında Nevşehir Barosu Hukukçular Konağında yapılacaktır, Yargı gözetimi altında yapılacak seçimler de yine 18.10.2014 Cumartesi günü öğleden sonra 13:00-17.00 saatleri arasında Nevşehir Barosu Hukukçular Konağında Sandık Kurulu Oluşturmak suretiyle yapılacak.
Baronun gerek Genel Kurul toplantısı gerekse Kongre ve Yargı gözetimi altında Sandık Kurulu oluşturulmak suretiyle yapılacak seçimlerine üyelerin mutlaka katılması ve oylarını kullanmaları istendi. 
Olağan Genel Kurul Kongresi görüşmeleri ile Yargı gözetimi altında yapılan seçime katılmayan ve mazeretini haklı kılacak bir belge ispat edemeyen üyeler hakkında 1136 sayılı Yasanın 4667 sayılı Yasa ile değişik 86/1.maddesi hükümlerine göre İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından, kayıtlı avukatların yıllık keseneklerinin 1/3’ü miktarında para cezası ile cezalandırılacağı belirtildi.

Olağan Genel Kurul Kongresinin Gündemi; Yoklama ve açılış, Başkanlık Divanı Seçimi, (1 Başkan, 1 Başkan Vekili ile 2 Kongre Kâtibi seçimi), Atatürk, Şehitler ve meslektaşlardan hayata gözlerini yummuş olanlar için 1 dakikalık saygı duruşu, Baro Başkanının toplantıyı açış konuşması, Baronun mali işlerini denetlemek üzere 3 asil, 3 yedek denetici seçimi, Yıllık Faaliyet ve hesap raporu hakkında görüşme açılması, Yönetim ibrasının oylanması, Baro Giriş Aidatı ile yıllık Baro aidatlarının tespiti ve kabulü, Bütçe tasarısının fasılları itibariyle onaylanıp kabulü, Dilek ve temenniler, umumi konuşmalar ve kapanış olarak düzenlendi.

11 Ekim 2014 Cumartesi günü öğleden sonra 13:00-17:00 saatleri arası Yargı gözetimi altında yapılacak olan seçimlerde; Baro Başkanı Seçimi, Baro Yönetim Kurulu 8 asil, 8 yedek üye seçimi, Baro Disiplin Kurulu 3 asil, 3 yedek üye seçimi, Baro Denetleme Kurulu 3 asil, 3 yedek üye seçimi, Türkiye Barolar Birliği’ne katılacak 2 asil, 2 yedek üye delege seçimi yapılacak.