Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin silahlı saldırı sonrasında hayatını kaybetmesinden sonra Nevşehir Baro Başkanı Necmi Öncül açıklamada bulundu. 

NEVŞEHİR BARO BAŞKANI ÖNCÜL'DEN TAHİR ELÇİ AÇIKLAMASI 

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde basın açıklamasında bulunan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin basın açıklaması sonrasında silahlı saldırı sonrası hayatını kaybetmesinden sonra Nevşehir Baro Başkanı Necmi Öncül yaptığı açıklamada bu saldırının sıcaklığını koruduğunu, IŞİD saldırısı bile olabileceğini düşündüklerini kaydetti.

- NEVŞEHİR BARO BAŞKANI NECMİ ÖNCÜL: - "TERÖRÜ LANETLİYORUZ"

Öncül, "Olay daha sıcaklığını korumaktadır. Diyarbakır Baro Başkanımız Sayın Tahir Elçi, bugün Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bir basın açıklaması yaptığı sırada silahlı saldırıya uğruyor. Ve şehit oluyor. Olayla birlikte bir polisimiz daha şehit düşmüştür. 3 polisimizin de yaralı olduğu söylenmektedir. Biz Nevşehir Barosu olarak terörü şiddetle kınamış olduğumuzu sürekli bildirmekteyiz. Terörün milli birlik ve beraberliğimizi bozmayacağını daha da kenetlenmemiz gerektiğini açıkça belirtmekteyiz. Sayın Başkanımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Diyarbakır Baromuza, meslektaşlarımıza başsağlığı diliyorum. Üzüntümüz büyük. Olay sıcaklığını koruduğu için sebebinin şuanda bir muamma olarak görülüyor. Basın açıklamasında da teröre karşı olduğunu ve silahların susması gerektiğini açıklamakta başkanımız. Muhtemelen bir IŞİD saldırısı da olabilir. Yani milli birlik ve beraberliğimizi kimsenin bozamayacağını bildirmek istiyorum. Terörün milletimize ve devletimize bir şey getirmeyeceğini bilmemiz gerekir bütünleşmemiz gerekmektedir’’ diye konuştu.