Hasan Ünver'in istifası ile boşalan Nevşehir Belediye Başkanlığına, başkan yardımcılığı görevini yürüten Atilla Seçen seçildi. 

24 Haziran Genel seçimlerinde Milletvekili Aday adayı olması hasebiyle Hasan Ünver’in görevinden istifasının ardından boşalan Nevşehir belediye başkanlığı koltuğuna belediye meclisinden Atilla Seçen seçildi.

İlk Açıklama Kaya'dan Geldi...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya yaptığı açıklamasında; "Nevşehir Belediye Başkan adayı olarak, yapılan temayül yoklaması ve istişareler sonrası Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın onayı ile Atilla Seçen belirlenmiştir. Nevşehir’ imize hayırlı olsun" dedi. 

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar'da yaptığı açıklamasında; "Nevşehir Belediye Başkan adayı olarak, ilimizde yapılan temayül yoklaması ve Genel merkezimizdeki istişareler sonrası Sn. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın onayı ile Sayın Atilla Seçen belirlenmiştir. Şehrimize hayırlı olsun..." dedi.

'Nevşehir’lilere hizmet etmek onurdur'
Az zamanda çok iş başaracaklarını ifade eden Nevşehir'in yeni Belediye Başkanı Atilla Seçen'de duygularını şu cümle ile özetleri; 'Nevşehir'lilere hizmet etmek benim için bir onurdur'. Bu onurlu görevi şahsıma teveccüh gösteren herkese teşekkür ediyorum. Zamanın kısa işin çok ve yükün ağır olduğu bir süreç var önümüzde. Nevşehirimiz çok farklı ve kadim bir şehir, Nevşehir’de yaşamak Nevşehirlilere hizmet etmek bir ibadet ve onurdur. Ben inanıyorum ki bu onuru bütün meclis üyesi arkadaşlarım hak etmiştir. Fakat yaşadığımız bir süreç var, genel başkanımızın takdirleri sonucunda ben aday gösterildim ve sistem tarafından da bu göreve layık görüldüm. Bundan dolayı da sizlere teşekkür etmek istiyorum, zamanın kısa işin çok ve yükün ağır olduğu bir süreç var önümüzde. İnşallah çok kıymetli il başkanımızın da belirttiği gibi az laf çok iş ile bu kısa sürede, genel başkanımızın hedef gösterdiği yere ulaşacağız" diye konuştu.

Atilla Seçen Kimdir?

Hasan Ünver’le birlikte 3 dönemdir belediye başkan yardımcılığını yürüten Atilla Seçen, aynı zamanda belediye meclis üyesi olan tek başkan yardımcısı.

1967 doğumlu olan Seçen, Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Lisans mezunu. Aynı zamanda Nevşehir Üniversitesi’nde Tarih alanında yüksek lisans eğitimine devam ediyor.

Belediyede göreve başladığı 2004 yılında bütün ticari işlerini kapatan Seçen, kendini görevine adamış durumda.

14 senedir halkla iç içe, kapısı herkese açık olan Atilla Seçen, açılışlardan düğünlere, dernek ve sivil toplum faaliyetlerine kadar pek çok organizasyonda belediye adına gördüğümüz isim.

Yeni seçilecek başkanın aynı zamanda başkanlığı 2019 sonrasına taşıyacak isim olması gerektiği belirtiliyor.

Seçen’in 3 çocuğu ve bir de torunu var.