Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 28 Mart 2004’de vatandaşların Belediye Başkanı olarak kendisine verdiği  yetkiyi  bugüne kadar devam ettirdiğini belirterek , bu süreçte Nevşehir’in büyümesi,gelişmesi ve marka şehir özelliklerine yaraşır bir cazibe merkezi haline gelmesi için özverili bir çalışma ortaya koyduklarını  söyledi.
Belediye Başkanı Hasan Ünver,  2004 yılında başladıkları bu ulvi yolda ,halka hizmetin hakka hizmet olduğu inancı içerisinde vatandaşların da yakın ilgi ve desteği ile 13 yıllık süre içerisinde  3 Milyar lira( eski para ile 3 Katrilyon) civarında bir yatırım yaptıklarını vurguladı.
YILDA 500 BİN TL ‘LİK YATIRIM YAPAN BELEDİYEDEN GÜNDE 525  BİN TL YATIRIM YAPAN BELEDİYE
Nevşehir Belediyesi’ ni 2004 yılında o dönemin parası ile 500 Milyar,günümüz değerinde de 500 bin lira yatırım bütçesine sahip bir belediye olarak devir aldıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Ünver ‘ Bir yıl boyunca bütçesinde sadece 500 bin liralık bir yatırımı öngören Nevşehir Belediyesi’nden Rabbimize sonsuz kere şükürler olsun ki, sadece gün içerisinde 525 bin lirayı aşan bir yatırım yapabilen bir belediye haline getirdik. Elbette bu kolay olmadı,bunda saygıdeğer halkımızın bize duydukları güven ve inanç vazgeçilmez bir önem taşımaktadır. Çünkü her zaman için  biliyoruz ki Nevşehirli,  hizmette her şeyin en üstüne,en mükemmeline layıktır. Nevşehir’i ziyaret eden bir çok ünlü insanın ,sizin yerinizde olmak istediğinizi bilin.Bu düşünceyi gerek siyasi gerek sinema,gerek işadamı ve gerekse bir çok önemli mevkilerde görev yapan insanların ifade  ettiğini söylemek isterim. Elimizin altında bulunan böylesine değerli zenginliklerimizi ,  Nevşehir Belediyesinin çalışkan ve becerikli personeli, halkımızın en sistemli olarak yararlanabilmesi için gecesini gündüzüne katmak suretiyle  büyük bir mücadelenin içerisinde olmuşlardır. Bu süreçte elbette yapamadığımız, zaman yetersizliğinden başlayamadığımız projelerimizde olmuştur. Çünkü siyaset abartıyı ve yalanı asla sevmez,çünkü halkımız her şeyi en güzel ve en iyi bilendir.Halkımız  ne derse o olur.
ÖNÜMÜZDEKİ 2 YILLIK SÜRE İÇİNDE 2.5 MİLYARLIK YATIRIM DAHA
Bu temel düşüncedoğrultusunda   bugüne kadar vatandaşlarımızın  başını öne eğdirebilecek bir çalışmaya imza atmamanın da haklı bir gururunu yaşıyoruz.Hep birlikte el ele, birlik ve beraberliğimizi bu düzeyde en önemli temel zenginliğimiz olarak değerlendirip yolumuza devam ediyoruz. 2019 yılına kadar da 2.5 milyar lira eski para ile 2 Katrilyon 500 Trilyon liralık daha bir yatırım planlaması yapıyoruz.  Halkımıza hizmet etmenin, onların hizmetkarlığının büyük bir şeref olduğu inancı ile tüm belediye çalışanlarımızla, değerli milletvekillerimizin her projemizin birer takipçisi ve yardımcısı olduklarının da ayrıca bilinmesini istiyorum. Özellikle sivil toplum teşkilatları ile oldukça yakın bir ilişki ağını geliştirdik ve onların her alandaki çalışmalarını imkanlarımız ölçüsünde desteklemeyi de kendimize bir görev olarak değerlendirdik. Özel İnsanlar, bu toplumda yaşayan bizlerin en öncelikli kişileridir. Bu kapsamda da onların toplumda en üstün düzeyde yer bulmaları adına Nevşehir Belediyesi olarak ana misyon üstlendik. Şehrimize sağlanan yatırımlarda AK Parti hükümetlerinin de büyük katkıları olmuştur. Burada sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan  başta olmak üzere ,şehrimizdeki yatırım çalışmalarına katkı sağlayan AK Parti Genel Başkanı sayın Binali Yıldırım’a, sayın milletvekillerimiz Mustafa Açıkgöz,Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider’e tüm vatandaşlarımız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bir ve beraber olarak halkımızın hizmetkarlığını ,onlardan aldığımız yetki kapsamında en etkin bir şekilde kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.
Ünver, 13. Hizmet yılının tamamlandığı bu günde yapılan yatırımları da şu şekilde sıraladı.
İŞTE 13 YILDAKİ DEV HİZMETLER
324 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi,
AB ‘nin yüzde 75 lik karşılıksız hibe yardımı ile Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi
Biyolojik Atık Su Güneş enerjisi elektrik üretimi
Yavuz Sultan Selim Han Köprülü Kavşağı
Fatih Sultan Mehmet Han Köprülü Kavşağı
Şehitlik Parkı ve Şehitlik Köprülü Kavşağı
 Necip Fazıl Köprülü Kavşağı,
 Şifa Meydanı
 Şifa Meydanı Köprülü Kavşağı,
Şehirlerarası Adnan Menderes Otobüs Terminali,
Güney Çevre Yolu
Modern Pazaryeri
Nevşehir İtfaiye Hizmet Binası
2000 Evler Ticaret Merkezi
Kültür Parkı
Barış yolu
Mezarlıklar Müdürlüğü hizmet binası
Park ve Bahçeler Müdürlüğü hizmet binası
Nevşehir Konağı
Köy ve Organik Ürünler Pazarı
Sebze Hali
Mehmet Akif Ersoy Konağı
Berberler ve Kuaförler Odası hizmet binası
Eczacılar Odası Hizmet binası
Görmeyenler Kültür Birleşme Derneği Hizmet binası
Nevşehir  Medya Evi
Hukukçular Konağı
Karasörcüler, Marangozlar ve Ağaç İşleri Odası
Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası hizmet binası
Madeni İşler ve SanatkarlarOdasıı Hizmet binası
Vatan Şehitleri Anıtı
Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi
Özel İnsanlar Eğitim Merkezi
Kapadokya Eğitim Merkezi
Kadın Çalışmaları ve Eğitim Merkezi
Kadın Danışma Merkezi
Karayolları 67. Yol Şube Şefliği hizmet binası
2000 Evler Mahallesi 1040 TOKİ konut, işyeri ve sosyal donatı alanları
Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 3773 konut, ticaret merkezi,eğitim merkezleri ve sosyal donatı alanları
Katı Atık Düzenli Deponi Tesisi
Şehir genelinde 160 çocuk oyun alanı ve dinlenme parkı
 
DEVAM EDEN PROJELERİMİZ
Dünyanın en büyük yeraltı şehri temizlenmesi projesi
Nevşehir Külliyesi
Yeni Belediye Hizmet Binası
Nevşehir Kapadokya  Spor Kompleksi ve Stadyum
Erkek-Kadın Spor Kondisyon Merkezi
Mostar Köprüsü ve sosyal donatı alanları
Botanik Park
Uluslararası standartlarda Bisiklet ve yürüyüş parkurları
Huzur Konağı
1500 konutluk yeni TOKİ yaşam alanları
Batı Çevre Yolu
Hızlı Tren Projesi güzergah çalışmaları