Nevşehir Belediye Başkanı Ünver, Meclis Toplantısında Yeni Müjdeler Verdi

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesi olarak  bu yaz döneminde alt ve üst yapı alanında  önemli yatırımlara imza atılacağını belirterek; “ Hep birlikte halkımıza daha nitelikli hizmetler sunmanın peşindeyiz. “ dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı meclis toplantısına katılarak geçtiğimiz süreçte gerçekleştirilecek yatırımlar ve bu yaz dönemine ilişkin planlanan yatırımlara ilişkin olarak meclis üyelerine bilgiler verdi.

Nevşehir Belediyesi’nin vatandaşlara nitelikli hizmet sunmasına yönelik yaptığı çalışmalara verdikleri destekten dolayı belediye meclis üyelerine teşekkür eden Belediye Başkanı Ünver, el birliği ile çalışmaların devam ettiğini belirtti. Devlet Hastanesi civarında oluşturulan Şifa Meydanı ve Şifa Caddesi’nde gerçekleştirilen hizmetlere ilişkin bilgiler aktaran Ünver “ Devlet Hastanemizin giriş yolları istenilen düzeyde değildi. Nevşehir Belediyesi olarak bu alana bir cadde ve meydan oluşturduk. Bu alanda hayırsever bir vatandaşımızın ailesi adına yaptırdığı caminin inşaatı hızla sürüyor. Caminin hemen altında Nevşehir Belediyesi’nin kontrolünde  11 odalı ve 22 yatak kapasiteli ve  içerisinde donatıları ile birlikte barınma merkezi oluşturacağız. Maddi imkanı yerinde olmayan hasta yakınları, hastanede yakınlarının yattığını belgelemeleri halinde bu merkezimizden yararlanabilecekler. Ayrıca yine bu alanda halen düzenleme çalışmaları içerisinde bulunduğumuz bir alan var ve bu alanda da yine hasta yakınlarımızın yanı sıra diğer vatandaşlarımızın da yararlanabileceği bir de lokantayı hizmete kazandıracağız. Yine bu alanda çocuklarımızı da düşünerek onlar içinde bir park oluşturuyoruz. Şifa Meydanı düzenleme çalışmaları çerçevesinde Gülşehir-Sulusaray yolunu kullanarak hastaneye gelecek ambulansları şehir trafiğinden uzaklaştırıp, en kısa süre içerisinde hastaneye ulaşmalarını sağlamak için yapımı devam eden yolun duble yol haline getirilmesi yönünde de çalışmalar sürüyor. ”dedi.

Ünver, Karasoku Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi olarak da nitelendirilen Merkez Kentsel Dönüşüm Projesinin de en kısa süre içerisinde başlatılması yönünde çalışmaların devam ettiğini ifade ederek şöyle konuştu; “ Projenin başarılı bir şekilde yürütülmesi ve vatandaşlarımızın da herhangi bir mağduriyet içerisinde bulunmaması çalışmalarımızın en önemli odak noktasını oluşturuyor. Bu yönde inşaat firmalarının yöneticileri ile birlikte önümüzdeki günlerde yine bir araya geleceğiz. İnşaallah bu yıl içerisinde de bu projemiz başlayacak. “dedi.

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında halen yeni TOKİ bloklarının bitiminde 754 konutun daha yapımının devam ettiğini vurgulayan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, buna ilave olarak yine Nevşehir kalesi civarında oturan 600 vatandaş için de Ticaret ve Sanayi Odasının hemen arkasında başlayacak konutların da yapımına ilişkin olarak çalışmaların sürdüğünü,bu alandaki konutların da yine TOKİ işbirliği ile yapımının sağlanacağını sözlerine ekledi.

Nevşehir Kalesi ve çevresindeki temizlik çalışmaları ile gerçekleştirilecek projelerin uygulanabilmesi yönünde Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri tarafından alan belirleme çalışmalarının tamamlandığını ve bakanlıktan bu alanın sit konumunun önümüzdeki günlerde belirleneceğini anlatan Ünver,bu belirlemelere göre de kale çevresinde temizleme çalışmalarının yanı sıra, Türkiye’nin en önemli Anıt Parkının bu alanda oluşumuna yönelik projenin hayata geçirilmeye başlanacağını dile getirdi.

Nevşehir’in 50-60 yıllık su ihtiyacının Kızılırmak havzasından karşılanmasına yönelik projenin de halen devam ettiğine işaret eden Ünver, havzadan suyun çıkartılması ve arıtılması  ile  Nevşehir’e ana isale hattı ile taşınmasının Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından 2 ayrı şekilde ihale edildiğini ve ihaleyi alan firmaların da bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı.

Ünver, yaşanan su patlaklarına ilişkin olarak da çok kapsamlı bir çalışmanın Su İşleri ekipleri tarafından 15 Ağustos tarihine kadar tamamlanacağını belirterek ,bu çalışmanın sonunda ana isale hatlarının bakteriyel borularla değiştirilmesinin ardından şehir merkezindeki yolların 2018 yılı sonuna kadar  asfaltlı hale getirilmesinin planlandığını kaydetti.

Nevşehir Belediyesi olarak önümüzdeki günlerde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki yol ve çevre düzenlemelerine ilişkin çalışmaların başlatılacağı ifade eden Belediye Başkanı Hasan Ünver,Göre Boğazı mevkiindeki Dini İlimler Merkezi’nde yapımı öngörülen cami,okul ve yurtların da yapımlarının başlatılmasının hedeflendiğini söyledi. Ünver,ayrıca bu alanda Nevşehir Belediyesi olarak Yaşlılar Huzur Konağı ile 300 bin metrekarelik bir alanda da şehir parkının da yapımına başlanmasının amaçlandığını söyledi.