Nevşehir Belediyesi tarafından yayınlanan Nevşehir’in doğal, kültürel ve tarihsel değerlerinin ortaya konulduğu  ‘Geçmişten Geleceğe Nevşehir Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi’nin 23. Kızılırmak özel sayısı okuyucularla buluştu.
2005 yılından itibaren Kültürel alandaki hizmetlerinden biri olan  Nevşehir’in doğal, kültürel ve tarihsel değerlerine ışık tutan  ‘Geçmişten Geleceğe Nevşehir Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi, Türkiye’de yerel yönetimler arasında en uzun süreli yayınlardan biri olma özelliğini de taşıyor.
‘Geçmişten Geleceğe Nevşehir Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi’nin 23. Kızılırmak özel sayısı’nda A. Taner İrkeç ‘Kızılırmak Genel Tanıtımı’, Doç.Dr. Okşan Başoğlu ‘Nevşehir ili ve ilçeleri 2011 yılı Miosen dönem fosil yatakları yüzey araştırması bilimsel raporu’,  Ergün Faruk Önal ile Osman Doğan ‘ Bir Osmanlı Maden Müdürü’nün Kızılırmak Projesi’, Türkiye Başbakanlık Osmanlı Arşivi Bir Belge, Prof. Dr. Zehra Çobanlı, Ayşe Canpolat ‘Avanos Çömlekçiliği’, Doçent Doktor Emet Egemen Işık Aslan ‘ Avanos Çömlekçiliğinde kaybolan Bir Değer : Kara Fırın,’, A. Taner İrkeç ‘ Kızılırmak çevresindeki bazı ilginç mevkii isimleri’, Yar.Doç.Dr. Esra Karaol ‘ Kızılırmağın biriktirdiği kilden ritimlere form olan çömlekçiliğe’, A.Tanerİrkeç ve Mustafa Kaya ‘ Edebiyatımızda Kızılırmak’, Prof. Dr. Murat Türkeş ‘Orta Kızılırmak bölümü güney kesiminin Kapadokya yöresi ilklimi ve çölleşmeden etkilenebilirliği’, Meral İnce ‘ Yayınlarda Kapadokya “ isimli makalelere yer veriliyor.