Nevşehir Belediyesi’nce fotoğraf sanatının geliştirilmesi ve bu alanda aktif şekilde çalışma yapanların desteklenerek, özgün sanat değerlerinin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak amacıyla bu yıl 6 sı düzenlenen Nevşehir Belediyesi Uluslararası Kapadokya Fotoğraf Yarışması için 694  amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısı başvuruda bulundu.

Merkezi İngiltere’de bulunan Fotoğraf Sanatı Federasyonu(FİAP)’nun yanı sıra Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu(TFSF)’nun da katkı sağladığı 6. Uluslararası Nevşehir Belediyesi Kapadokya  Fotoğraf  Yarışması için, Türkiye’den  503   ve  yurt dışından da  191   olmak üzere toplam 694 amatör ve profesyonel fotoğraf  sanatçısı,  eserlerini   Türkçe olarak http://www.tfsfonayliyarismalar.org ve İngilizce olarak da /www.tfsfonayliyarismalar.org/en/ adresine yükleyerek katılmaya hak kazandılar.

Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Celal Korkmazer, Marmara Üniversitesi GSF Fotoğrafçılık Bölümü’nden Doç. Emre İkizler, AFITAP ve FSK ’dan Yücel Demir, Kayseri UFAD ’dan Ahmet Özçelik, KAFSİD ’den Nurettin Mantar, Aksaray AKFOD ’den Fahri Tunç ve Niğde NİFOD YK Başkanı Mustafa Doğan Şahiner’ den oluşacak  seçici kurulun  değerlendirmesi sonunda birinci olacak eser sahibine Altın Madalya, ikinciye Gümüş Madalya ve üçüncüye de Bronz Madalya verilecek.

Manzara konulu  Nevşehir Belediyesi  6. Uluslararası Kapadokya Fotoğraf Yarışması’nın  Seçici kurulun değerlendirmeleri  ile 3 mansiyon ödülü verilecek. Seçici kurul yarışma sonunda yapılacak sergileme için de 30 fotoğraf belirleyecek ve eser sahiplerine de eser başına 150 TL ödül takdim edilecek.

FIAP En İyi Fotoğrafçı Ödülü  ise toplamda en fazla eseri sergilenen fotoğrafçıya verilecek.

19 Ekim 2015 Pazartesi günü  seçici kurulun değerlendirmesinin ardından yarışma sonuçları, 21 Ekim 2015 Çarşamba günü, Nevşehir Belediyesi resmi web sitesi olan www.nevsehir.bel.tr ve TFSF ’nin  www.tfsf.org.tr ile  http://www.tfsfonayliyarismalar.org  adreslerinden duyurulacak.

6.  Nevşehir Belediyesi Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren fotoğraf sanatçılarına ödülleri, 27 Kasım Cuma günü düzenlenecek sergi ile birlikte tören ile verilecek.