Evlerde kullanılarak lavabolara ve çöpe dökülen ve sadece  1 lt. kızartmalık atık yağın, 1 milyon litre suyu içilemez ve kullanılamaz hale getirmesi ile ciddi boyutlarda çevre kirliliğin oluştuğunun bilimsel olarak ispatlandığı günümüzde, bu yönde kamuoyunu bilgilendirme amaçlı olarak etkin misyon üstlenen Nevşehir Belediyesi, kanalizasyon sistemlerinin de çalışamaz hale getiren bu soruna kalıcı çözüm üretme kararlılığını sürdürüyor.   

Çevreye ve dolayısı ile insanlara zarar veren bitkisel atık yağların toplanması konusunda bugüne kadar önemli çalışmalara imza atan Nevşehir Belediyesi, vatandaşların çevre konusunda duyarlılığını artırmak amacıyla ilk etapta şehir merkezinde Forum Kapadokya, 2000 Evler Fırsat A.V.M ve Yeni TOKİ Fırsat A.V.M’ye Bitkisel Atık yağ Toplama Makineleri yerleştirdi.

Nevşehir Belediyesi Bitkisel Atık Yağ Toplama noktalarını önümüzdeki süreçte de  artırarak daha fazla atık yağ toplanması için planlamalarını da  sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde il merkezindeki tüm okullara, muhtarlıklara ve camilere bitkisel atık yağ toplama bidonları yerleştirmeyi planlayan Nevşehir Belediyesi, atık yağların çevreyi kirletmesine engel olurken ekonomiye kazandırılmasına da katkı sağlamayı hedefliyor.

Evlerinde biriktirdikleri bitkisel atık yağları bu toplama noktalarına getiren vatandaşlarımız, hem çevre hem de insan sağlığının korunmasına büyük destek olacaklar.