Mülkiyeti Nevşehir Belediyesi’ne ait eski Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alanda yaptırılacak Nevşehir Belediye Hizmet Binası ve Ticaret Kompleksinin inşaat çalışmaları aralıksız sürüyor. 

HBC Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yapımı üstlenilen Nevşehir Belediye Hizmet Binası ve Ticaret Kompleksinin kapalı inşaat alanı  51 bin 486 metrekare olarak belirlendi.

Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen,  Nevşehir Belediye Hizmet Binası ve Ticaret Kompleksi kapsamında ,  iki katlı otopark, 2 katlı alış veriş merkezi ve toplamda 96 işyerinin yapılması öngörülüyor.

Belediye hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi için fiziki mekan anlamında da modern bir hizmet binasının da oluşturulacağı kompleks içerisinde, meydan kısmında ise sosyal etkinlikler için anfi tiyatro bölümü oluşturulacak.

Kule cephelerinde yapılacak megaboardlar ve ses sistemleri sayesinde de yine çeşitli etkinliklerin yapılabileceği bir merkeze de dönüşecek alandan binlerce kişi aynı anda yararlanabilecek.

Modern kent oluşumunun en temel yapı sistemlerinden biri olarak da değerlendirilen ,  Nevşehir Belediye Hizmet Binası ve Ticaret Kompleksi’nin,2015 yılı içerisinde hizmete kazandırılması öngörülüyor.

Nevşehir’in ana merkezinde olması nedeniyle sosyal hayatın da renklendirileceği bir yaşam alanı haline de gelecek  Nevşehir Belediye Hizmet Binası ve Ticaret Kompleksi’nin, şehir merkezindeki sosyal, kültürel hareketliliğin artırılmasında önemli bir rol üstlenmesi de hedefleniyor.