Nevşehir Belediye Hizmet Binası ve Ticaret Kompleksinin inşaatı aralıksız devam ediyor. Nevşehir Kent içi görünümünün değişimini sağlayacak kompleksin, modern şehir dokusunda da önemli bir farkındalığı ortaya koyması bekleniyor.

HBC Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yapımı üstlenilen Nevşehir Belediye Hizmet Binası ve Ticaret Kompleksinin kapalı inşaat alanı, 51 bin 486 metrekare olarak tespit edildi.

Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen, Nevşehir Belediye Hizmet Binası ve Ticaret Kompleksi çerçevesinde iki katlı otopark, 2 katlı alış veriş merkezi ve toplamda 94 işyerinin yapılması öngörülüyor.

Belediye hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi için fiziki mekan anlamında da modern bir hizmet binasının da oluşturulacağı kompleks içerisinde ayrıca meydan bölümünde sosyal etkinlikler için anfi tiyatro bölümü oluşturulacak.

Kule cephelerinde yapılacak megaboardlar ve ses sistemleri sayesinde de yine çeşitli etkinliklerin yapılabileceği bir merkeze de dönüşecek alandan binlerce kişi aynı anda yararlanabilme imkanına da sahip olacak.

Modern Kent oluşumunun en temel yapı sistemlerinden biri olarak da değerlendirilen, Nevşehir Belediye Hizmet Binası ve Ticaret Kompleksi'nin, en kısa sürede hizmete kazandırılması için çalışmalar yoğunluk kazanıyor.

Nevşehir'in ana merkezinde olması nedeniyle sosyal hayatın da renklendirileceği bir yaşam alanı haline de gelecek Nevşehir Belediye Hizmet Binası ve Ticaret Kompleksi 'nin, şehir merkezindeki sosyal ve kültürel hareketliliğin artmasında önemli bir rol üstlenmesi de hedefleniyor.