Nevşehir Belediyesi  Afet Koordinasyon Başkanlığında,  Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü   ekipleri, şehir merkezinde dün saat 17.00 sıralarında başlayan ve sabah saatlerine kadar özellikle yüksek kesimlerde tipi olarak etkili olan kar yağışı ile şehir merkezindeki ana arterler başta olmak üzere bulvar ve caddelerde trafiğin düzenli şekilde sağlanması amacıyla  çalışmalar yürütüyor.
Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait tüm iş araçları, Nevşehir’in  ana arterleri  başta olmak üzere mahalle ve sokak aralarında kar küreme  yaparken,  yaşanabilecek buzlanmanın önüne geçebilmek için yoğun şekilde tuzlama yapıyor.
Diğer taraftan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de,  kaldırımlarda biriken karları temizlerken, kaldırımlara da buzlanmaya karşı da kum ve tuz karışımı   atıyor. 
Nevşehir Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri de , kar kalınlığının 12 cm. ye ulaştığı şehir merkezinde ,  son 24 saat içerisinde metrekareye düşen yağış miktarının da 5.6 kilograma ulaştığını belirttiler.
Nevşehir’de kar yağışının bu akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.