Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, dün geceden beri yaptıkları kar mücadelesi ile yollarda trafik akışının daha düzenli şekilde sağlanması için yoğun çaba harcıyorlar.

 

Bir süreden beri etkisini devam ettiren ve İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından da 1 gün süre ile ilk, orta ve lise ve dengi okullarda eğitime bir gün ara verilmesine neden olan yoğun kar yağışının gözlendiği kent merkezinde karla mücadele çalışmaları Nevşehir Belediyesi ekipleri tarafından aralıksız sürdürülüyor.

 

Nevşehir Belediye ekipleri, iş makinaları ile özellikle ana arterler başta olmak üzere bulvar ve caddelerde trafiğin düzenli şekilde akışının sağlanması için çalışmalarını sürdürüyorlar.

 

Ekipler ayrıca yaya kaldırımlarının kardan temizlenmesi çalışmalarına da katılıyorlar.

 

Bu arada Nevşehir Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, 9 Ocak 2013 Çarşamba günü akşam saatlerine kadar aralıksız devam etmesi beklenilen yoğun kar yağışı ile son 24 saatte metrekareye düşen yağış miktarının da 11.3 kilogram olarak ölçüldüğünü belirttiler.

 

Yetkililer, kar yağışı öncesinde gündüz 3-4 derece olan hava sıcaklığının -5 dereceye kadar düştüğünü, Perşembe gününden itibaren de gece en düşük hava sıcaklığının -15 seviyesine kadar düşebileceği uyarısında bulunan ilgililer, vatandaşların don olayına karşı dikkatli olması çağrısında bulundular.