Tarihi 100 yılı aşkın süredir hizmet veren Nevşehir Belediye hizmet binası ile hemen karşısında çıkartılan Dünyanın en büyük yer altı kenti ,Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin Türk İslam sanatı örneklerinin sergilendiği Kalemiz, Damat İbrahim Paşa tarafından yaptırılan Külliye, Hamam, Kurşunlu cami,Medrese ,İmarethane ve restorasyonu için projelendirilen tarihi çeşmeleri ile adeta Nevşehir şehir merkezini kültür adası haline getiriyor.

 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, restoresi için projelendirilen ve tamamlandığında  bu eserlerle Nevşehir Kültür Adasını kent merkezinde oluşturacaklarını belirterek bizi biz yapan değerlere sahip çıkmamız gerektiğini söyledi.

 

Tarihi binaların şehre kimlik katan, ecdad yadigârı eserler olduğunu belirten Başkan Hasan Ünver: “Bu eserler bizim tapularımız bizi biz yapan değerler bunlar. Eğer Nevşehir’den tarihi Kalesini,Damat İbrahim  Medresesi’ni, Yer altı kenti,hamamı,külliyeyi, tarihi çeşmeleri, konakları,Kurşunlu Camii,mevcut Beledi ve Hasan Baba türbesini çekin alın geriye hiçbir şey kalmaz. Bizi biz yapan, şehre kimlik ecdat yadigârı eserlerimizdir. Bunları biz koruyacağız ve korumakla beraber bizden sonraki nesillere de hatırlatmış olacağız” dedi.

Kentin merkezini kültür adası haline getirdiklerini ifade eden Başkan Ünver: “Nevşehir Belediyesi’nin projelendirildiği ve içinde 5 bin kişilik cami, Kuran-ı İlimler Merkezi, Öğrenci Yurt binası, kız-erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi, kız - erkek İmam Hatip Ortaokulu, Müftülük Sitesi ve eğitim komplekslerine hizmet verecek spor tesisleri ve laboratuvarlardan oluşan sosyal donatılarının yapılandırılacağı ve yaklaşık 10 bin öğrencinin faydalanmasının hedeflendiği  ‘Nevşehir Dini İlim-Eğitim Uygulama Kampüs Projesi’nin uygulanacağı alanlarla Şuan projelendirilerek gerekli çalışmaları başlatılan tarihi yapılarımız tamamlandığında bu alanda 3 tane medeniyeti içinde barındıran bir kültür adası ortaya çıkmış oluyor. Selçuklu,Osmanlı ve Günümüz Türkiye'sini yansıtacak bu eserler Nevşehir merkezine bir ruh ve çok özel bir kimlik kazandıracaktır dedi.
Ünver, Belediye olarak şehircilik anlamında çok şey yapıyoruz , biraz daha sabredildiğinde Doğal ve Tarihi dokusu kültürel değerleri ile yerli ve yabancı milyonlarca turisti şehir merkezine çekecek,Kapadokya turizmini kent merkeziyle ilk kez bütünleştirecek bu bağlamda il merkezimizdeki esnaflarımızın hayal dahi edilemeyecek önemli kazanımlar sağlayacağı bir Tarihi dokuyu şehrimize kazandıracağız. Bu konuda Nevşehir halkımızı muhteşem bir proje bekliyor.Nevşehirli vatandaşlarımız Belediyemizin gücünü ve Bizi çok iyi tanıyor biliyor.Verdiğimiz bütün sözleri yerine getirdik Allahın izniyle bu dev göz kamaştıracak projeyide şehrimize kazandıracağız dedi.

Düşünüyoruz, Danışıyoruz, Çalışıyoruz  ve Uyguluyoruz... Sizlerle birlikte geliştirirerek Hazırladığımız devasa Projelerimiz ve 24 saatin yetmediği günler bize bu Şehir için daha neler yapılabileceği konusunda ilham oluyor. Bir taraftan halkımıza kalıcı çözümler adına hizmetler üretirken öte yandan bütün bunlarla beraber kültürel varlıklarımızı, değerlerimizi de ayağa kaldırıyoruz. Amacımız kimlikli ve erdemli şehirler oluşturmak” dedi.

 Ünver, Nevşehirli vatandaşlarımızla dünden bugüne büyük Yol aldıklarını belirterek Allahın izniyle, Başbakanımız Sayın Erdoğan liderliğinde ki AK Partimiz ve siz değerli halkımızın da teveccühleri ile Nevşehir'de Durmak Yok Yola Devam...!Herşey NEVŞEHİR İçin dedi...