Modern Pazar Yeri altındaki salonda geleneksel olarak kurulan iftar sofrasına katılamayacak durumda olan engelli, yaşlı ve hastalara evlerinde iftar yemeği uygulamasına Nevşehir Belediyesi tarafından bu yıl da devam ediliyor.

Nevşehir Belediyesi’nin öncülüğünde hayırsever vatandaşların desteğiyle Ramazan ayı süresince yoğun iş temposu nedeniyle evde yakınları ile iftarı yapamayacak durumda olan vatandaşların yanı sıra dar gelirli vatandaşların nezih bir aile ortamında Modern Pazar Yerinin altındaki salonda iftarlarını yapabilmelerine imkan sağlanıyor.

İFTARLIKLAR YAŞLI, HASTA VE ENGELLİLERİN EVLERİNE ULAŞTIRILIYOR

Geleneksel olarak gerçekleştirilen iftar sofrası uygulamasının yanı sıra, iftar sofrasına katılamayacak durumda olan engelli, yaşlı ve hastalara evlerinde iftar yapmalarının sağlanması için Nevşehir Belediyesi evlere iftar servisi düzenliyor.

Evlerinde iftar sofrası uygulamasından yararlanmak isteyen vatandaşlar, Nevşehir Belediyesi 153 Çağrı Merkezi ile Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmaları halinde, belirtilen şartlara uygun olduğu belirlenen vatandaşlara, Nevşehir Belediyesi tarafından oluşturulan ekipler iftar saatinden önce hazırlanan iftarlıkları evlerine ulaştırıyor.