nevşehir belediyesi, uluslararası bir projeye daha ortaklık yapıyor

Son yıllarda sivil toplum örgütlerince ortaya konulan ulusal ve uluslararası düzeydeki  projelere katkı sağlamayı ana ilkeleri içerisinde değerlendiren Nevşehir Belediyesi, son olarak Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği’nin yürütücülüğünde  Fransa, İtalya ve Slovenya’dan da katılımcıların yer aldığı ‘Cinsiyete Dayalı Şiddetle Mücadele için Uzmanlık Köprüleri Oluşturma’ konulu uluslararası bir projeye daha ortaklık yapıyor. Proje uygulayıcılarının katıldığı heyeti Nevşehir Belediyesi Meclis salonunda ağırlayan Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, kadına yönelik şiddetin asla kabul edilemez olduğunu ve  şiddetin önlenmesi için her türlü tedbirlerin alınarak uygulanması yönünde kararlı çalışmalara imza attıklarını belirtti.

Nevşehir Kadın Dayanışma Derneği tarafından yürütülen  Fransa, İtalya ve Slovenya’dan çeşitli sivil toplum örgütlerinin de katkılar  sağladığı ve  Nevşehir Belediyesi’nin de  aralarında bulunduğu ortakları bulunan bulunduğu  ‘Cinsiyete Dayalı Şiddetle Mücadele için Uzmanlık Köprüleri Oluşturma’ konulu proje, Nevşehir’de başladı.

Projenin başlaması nedeniyle Nevşehir’de hazır bulunan proje katılımcılarını Belediye Meclis salonunda kabul eden Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, projenin yerel ortaklarından birisinin de Nevşehir Belediyesi olduğunu belirterek şöyle konuştu; “Nevşehir Belediyesi olarak bugüne kadar kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda hem belediye olarak ve  hem de farklı kurumlar ile birlikte sivil toplum örgütlerinin yapmış oldukları çalışmalar içerisinde yer aldık ve bunlara tam destek sağladı. Kadına yönelik şiddet, asla kabul edilemez ve kadına yönelik şiddeti önlemek için de gerekli tedbirlerin alınması ve uygulanması gerekmektedir. Nevşehir Belediyesi olarak Kadın Danışma Merkezi’ni kurduk. Merkezde psikolog, avukat ve sağlık personeli görevlendirilmekte ve bu merkezden kadınlarımız ücretsiz olarak yararlanmaktadırlar. Cinsiyete dayalı şiddetle mücadele için uzmanlık köprüleri oluşturma projesinin yerel ve uluslararası ortaklarıyla birlikte iyi uygulama örneklerinin hem ülkemizde ve hem de uluslararası alanda incelenmesi, karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımları ile kadına karşı şiddetli mücadele de önemli adımlar atılması açısından önemsiyor ve projenin hayırlı olsun dileğinde bulunuyoruz.