Nevşehir Belediyesi,  Uluslararası düzeyde gerçekleştirdiği Kapadokya fotoğraf yarışması,  il belediyeleri  tarafından düzenlenen ve  aralıksız sürdürülen fotoğraf yarışmaları arasında ilk sırada yer alıyor.
Türkiye’nin yanı sıra Uluslararası alanda fotoğraf sanatının geliştirilmesi ve bu kapsamda  çalışan amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarının desteklenmesi amacı ile Nevşehir Belediyesi tarafından, 2008 yılında 1. Ulusal Kapadokya Fotoğraf Yarışması olarak başlatılan ve daha sonraki yıllarda uluslararası olarak organize edilen Uluslararası Kapadokya Fotoğraf Yarışması’nın bu yıl 8.si tamamlandı.
Yaklaşık 10 yıldır istikrarlı bir şekilde sürdürülen yarışmaya,  her geçen yıl daha fazla ülkeden katılımcı ilgi gösteriyor. 
Sadece 2017 yılında gerçekleştirilen ve  Türkiye’den  768, 45 ülkeden de  250  olmak üzere 1018  amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısının,  toplam 3772 eserle yarışmaya katıldığı Nevşehir Belediyesi 8. Uluslararası Kapadokya Fotoğraf Yarışması, sadece ülkemizde değil  uluslararası arenada da önemli bir yarışma olarak değerlendiriliyor.
Merkezi İngiltere’de bulunan Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FİAP)’nun yanı sıra Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından da desteklenen Nevşehir Belediyesi 8. Uluslararası Kapadokya Fotoğraf Yarışması, bu yıl itibariyle il belediyeleri tarafından düzenlenen ve en uzun süreyle aralıksız devam ettirilen yarışmalar arasında ilk sırada yer alıyor.