Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, özellikle apartmanlarda çatı katlarının adeta ardiyelik olarak kullanılma gibi bir öteden beri gelen yanlış bir anlayışın tüm uyarı ve ikazlara karşın devam ettiğinin gözlemlendiğini ifade ettiler.

 Yanıcı Ve Yakıcı Malzemeler Çatı Ve Bodrum Katlarında Bulundurulmamalı

Yetkililer, dün Güzelyurt Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bir   apartmanın çatısının oluk değişimi sırasında yapılan kaynak işleri nedeni ile kiremitlerin altında bulunan ziftli kağıt ve çatı yalıtım malzemelerinin içten tutuşarak yangının meydana geldiğini belirttiler.

Oluk değişimi yapılırken gerçekleştirilen kaynak işlemleri nedeniyle yangın tüpü bulundurulması gibi oldukça önemli olan  iş güvenliği unsurunun , burada bulunmadığının altını çizen ilgililer, öteden beri   apartmanlarda çatı katlarının adeta bir ardiyelik olarak kullanılması  gibi bir temel anlayışın halen devam ettiğini üzüntü içerisinde gözlemlediklerini ifade ettiler.

Nevşehir’de doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte mutfak ve piknik tüplerinin çatı ve bodrum katlarına atıldığını dile getiren ilgililer, bunların olası bir yangında adeta bomba etkisi meydana getirebileceği uyarısında bulundular.

Baca yalıtımının da çatı katı yangınlarında önemli olduğuna vurgu yapan ilgililer, çatı katı yangınlarının önüne geçilmesinde baca yalıtımının sağlıklı bir şekilde yapılmasının vazgeçilmez önem taşıdığını  kaydettiler.

Yetkililer, can ve mal güvenliği açısından hangi gerekçe ile olursa olsun özellikle çatı ve bodrum katlarında yakıcı ve yanıcı hiçbir malzemenin bulundurulmamasının olası yangınların önüne geçilmesinde önem taşıdığını belirttiler.