Nevşehir’de ,bazı işletme sahip ve yöneticilerini  telefonla arayıp kendilerini Nevşehir Belediyesi bürokratları  olarak  tanıtıp,fakir vatandaşlar için para talebinde  bulunan dolandırıcılara karşı vatandaşlar uyarıldı.
Nevşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre,  şehir merkezinde çeşitli  bazı işletme sahip ve yöneticilerini arayan kimliği belirsiz kişi veya kişilerin, kendilerini Nevşehir Belediyesi bürokratları olarak tanıttıktan sonra, maddi durumu  yerinde olmayan vatandaşlara nakit para yardımında bulunacakları şeklinde  nakit  para talebinde bulundukları şeklinde  ihbarların alındığın belirtildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi :  “ Son günlerde bazı işletme sahipleri ve yöneticilerinin,kimliği belirsiz kişi veya kişilerce telefonla aranmak suretiyle kendilerini  Nevşehir Belediyesi  bürokratları  olarak  tanıttıkları ve söz konusu kişilerden yardıma muhtaç kişilere maddi yardım topladıklarını beyanla para istendiği  şeklinde ihbarlar alınmaktadır. Hiçbir şekilde vatandaşlarımızdan Nevşehir Belediyesi  bürokratlarının böyle  bir talebi olmamıştır.Vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılık yöntemine karşı dikkatli olması gerekmektedir. Vatandaşlarımızın bu tür talepte bulunanlara itibar etmemesini ve  en yakın emniyet güçlerine  durumu bildirmeleri  önem arz etmektedir. Söz konusu ihbarlarla ilişkin olarak  Nevşehir Belediyesi tarafından gerekli yasal işlemler  başlatılmış olup kamuoyuna saygı ile duyurulur. “