Dolandırıcıların bu tuzağına düşmeyin

BELEDİYEMİZİN ADINI  KULLANARAK ESNAFLARI  DOLANDIRMAK İSTİYORLAR

Nevşehir’de son günlerde,  Nevşehir Belediyesinin adını kullanarak yapılmak istenen  dolandırıcılık girişimlerine karşı Nevşehirli vatandaşlar ve esnaflar uyarıldı.

Nevşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, son günlerde Nevşehir Belediyesi ile iş ilişkisi bulunan esnafları  bazı ard niyetli kişi veya  kişiler tarafından telefon ile  aranmak suretiyle gerçekleştirilen  bir dizi hayır hizmetlerinde kullanılmak üzere 2-3 bin TL arasındaki para istendiği  şeklinde alınan  ihbarlar üzerine, Nevşehir Belediyesi  olarak  söz konusu dolandırıcılık girişiminde bulunan kişi veya kişilere  ilişkin olarak Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Açıklamada, Nevşehir Belediyesi tarafından özellikle belediye ile iş ilişkisi olan kişilerin böyle bir talep doğrultusunda hiçbir şekilde aranmadığı belirtilerek, dolandırıcılarının bu tuzağına kesinlikle düşülmemesi gerektiği ifade edildi.

Nevşehir Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada,  böyle bir durum ile karşılaşan vatandaşların ve esnafların durumu güvenlik güçleri ile Nevşehir Belediyesi’ne bildirmeleri çağrısında bulunuldu.