NEVŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun getirdiği hükümler kapsamında Nevşehir Belediyesi’nde görev yapan Belediye Başkan Yardımcıları, idari amir, memur ve işçilere yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimine başlandı.3 Mart tarihine kadar devam edecek eğitim çalışmaları 4 uzman tarafından verilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen   Selin Sağlık ve Güvenlik birimi uzmanları tarafından verilen eğitimler 20-27 2014 Ocak tarihleri arasında memurlara, 10.02 2014- 19.02.2014 tarihleri arasında işçilerin birinci dönem eğitimi ve 20.02.2014-03.03.2014 tarihleri arasında da işçilerin 2. dönem eğitimleri olarak gerçekleşecek.

Ülkemizde her 6 dakikada bir işçi yaralanması ve ölümü ve Uluslararası Çalışma Örgütü(İLO) araştırmasına göre iş kazaları konusunda Avrupa’da birinci ülke konumundaki Türkiye ’de, iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinçli toplumsal yapının ortaya çıkartılmasına yönelik eğitim çalışmalarında ‘Çalışanların hak ve sorumlulukları’, ‘Meslek Hastalıkları’, ‘ İş Hijyeni’,. ‘Yangın Eğitimi’, ‘İlk Yardım’, ‘Uluslararası Kuruluşlar ve Sorumlulukları’ gibi konularda bilgilendirme yapılacak.