Nevşehir’de 4. sınıfta öğrenimlerini sürdüren 900 öğrenci için Ankara, Kapadokya ve Forum Kapadokya Alışveriş Merkezleri'ni kapsayan kültür ve sosyalleşme gezilerine başlandı.

Nevşehir’in köylerindeki ilkokulların 4. Sınıflarında eğitimlerini sürdüren 900 öğrenci için Ankara, Kapadokya ve Forum Kapadokya Alışveriş Merkezleri'ni kapsayan kültür ve sosyalleşme gezilerinin düzenlenmesine yönelik Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje, Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Belediyesi himayesinde gerçekleştirilmesi amacıyla geçtiğimiz Şubat ayında hazırlanan protokolle Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan tarafından imza altına alınmıştı.
5 yıl içerisinde Nevşehir genelindeki bütün öğrencileri kapsayacak şekilde genişletilmesi planlanan proje, düzenlenen ilk gezi ile başladı.

Öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde Kapadokya Bölgesinin değişik merkezlerini ziyaret ettiler. “Nevşehir merkez başta olmak üzere ilçelere bağlı köylerdeki ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin kültür ve sosyalleşme gezileri” protokolü kapsamında ilk gezi Boğaz İlkokulu ve İcik İlkokulu öğrencileri ile yapıldı.

Öğrenciler öğretmenleri eşliğinde Kapadokya Bölgesinin tarihi ve turistik yerlerini gezdiler. Daha sonra Forum Kapadokya Alışveriş Merkezine gelen öğrencilere yemek ikramının ardından sinema ve alışveriş merkezinde keyifli saatler geçirdiler.

Öğrenciler, proje kapsamında ilerleyen günlerde Ankara ve İstanbul’un yanı sıra Türk kültürünün izlerini taşıyan şehirleri de daha yakından tanıma imkanı bulanacaklar.
Öğrenciler ,kendilerine sağlanan bu imkandan dolayı Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ile Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ‘e teşekkür ettiler.


 
Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır.