Yetimler Gününde, Nevşehir Belediyesi’nden Yetimlere İftar Yemeği

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ülke genelindeki AK Parti’li Belediyelere, Ramazan ayının 15. Ci gününün Yetimler Günü olması nedeniyle ,il merkezindeki yetimlere yönelik iftar verilmesi yönündeki talimatı doğrultusunda Nevşehir Belediyesi tarafından yetim çocuklar ve ailelerine yönelik iftar yemeği verildi.

Nevşehir Konağı’nda gerçekleştirilen iftar yemeğine AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan ve Ebubekir Gizligider ,Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz ve IHH Nevşehir temsilcisi Baki Öncel’in yanı sıra, Nevşehir Belediyesi tarafından kendilerine ulaşılan 90 aileye mensup   200 ü aşkın yetim çocuk ve ailesi katıldı.

IHH Nevşehir temsilcisi Baki Öncel,bereketiyle güzel bir Ramazan yaşandığını ancak dünya genelindeki yaşanan gelişmeleri ele alındığında üzüntü verici günler yaşandığını hatırlattı. Öncel,2013 yılında Türkiye’nin de üye olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı’na, IHH’nın ev sahipliğinde  İstanbul’da ,çeşitli islam ülkelerin devlet ve başbakanlarının yanı sıra  sivil toplum kuruluşlarının katıldığı bir toplantı ile Ramazan ayının 15. Gününün  dünya Müslümanlarının bir araya gelebileceği dünya yetimler günü teklifinin onaylandığını söyledi.Öncel,bu organizasyona katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluş yetkililerine teşekkür etti.

İftar yemeğinde konuşan AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, yetimleri kucaklayıp onlara maddi ve manevi destek sağlamanın toplumsal bir sorumlulukları olduğunu ifade ederek şunları söyledi; “Toplumlar olarak yetim ve öksüzlere karşı sorumluluklarımız var. Onları kucaklamamız maddi ve manevi olarak da yanlarında olunmasının gerektiğine inanıyorum. Bu çerçevede  ülkemiz genelindeki tüm  AK Parti teşkilatları ve belediyeleri  bu gün yetimlerle birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Sizlerin duaları önemli, bu duaların devamını bekliyoruz ”diye konuştu.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’de , yetimlere yönelik düzenlenen iftar proğramının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda gerçekleştirildiğini dile getirerek “Yetimlerimize yönelik iftar proğramı sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda ülke genelinde düzenleniyor. Nevşehir Belediyesi olarak biz her Ramazan ayının son haftasını Yetimler Haftası olarak düzenliyor ve bu yönde de bir dizi etkinlikler düzenliyorduk. Bu uygulama biraz daha gelişmiş düzeyde oldu. Yetimlik bir eksiklik değildir. Bundan sonra Allah’a çok dua edeceğiz çünkü sizlerin duasının  çok önemli olduğuna inanıyoruz.  Siz çok kıymetli ve önemlisiniz. “diye konuştu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider’ de hizmet esaslı bu köklü hareketin yüz yüze tanımadıkları, isimlerini bile bilmedikleri milyonlarca yetim ve öksüzün duaları ile devam ettiğine inandıklarını ifade etti. Gizligider daha sonra şöyle konuştu; “ Bu güzel organizasyon için AK Parti teşkilatı, Nevşehir Belediyesi ve IHH temsilciliğine teşekkür ediyorum.  Şu anda başbakanımız başı okşanması gerekenlerle birlikte Antalya’da iftar yapıyor. Yüz yüze tanımadığımız,  isimlerini bilmediğimiz milyonlarca öksüz ve yetimin seher vaktinde yaptığı dualarla bu hareket ayakta ve bu hizmet kervanı dualarla ayakta kalmayı devam edecek. Bizler sizlerden aldığımız yetkiyi, sizler için kullanmaya devam edeceğiz, bu şekliyle de sizlerin duasını almayı sürdüreceğiz. ”dedi.

İftar proğramının ardından yetim çocuklara ve ailelere çeşitli hediyeler takdim edildi.