Nevşehir bu akşam 15 Temmuz’un yıldönümünde saat: 20:30 da ‘selalarla’ yürüyecek. Saat 20.30’da Yürüyüş, 21.00’de Vatan Nöbeti Başlıyor.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında bugün Diriliş Meydanımız hazır.. 15 Temmuz diriliş gecesi için tüm Nevşehirli hemşehrilerimizi saat 20.30 'dan sonra bekliyoruz.

15 Temmuz vatana ihanet girişiminin sene-i devriyesinde 15 Temmuz ‘un unutulmaması ve unutturulmaması için “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında Nevşehirliler, “Vatan Nöbeti” tutmaya hazırlanıyor. 


BU AKŞAM SAAT 20.30 DA TÜRK BAYRAKLARIYLA DİRİLİŞ MEYDANINA YÜRÜMEK İÇİN TÜM HALKIMIZI BORSA KAVŞAĞINA VE NEVŞEHİR DİRİLİŞ MEYDANINA BEKLİYORUZ.

Türkiye’nin milli birlik ve beraberliğini hedef alan Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimine karşı Türk halkının kahramanca verdiği mücadelenin birinci yılında Nevşehir'deki etkinlikler de tüm hızıyla sürüyor. 15 Temmuz Cumartesi günü (bugün) saat 20.30’da Borsa kavşağından itibaren başlayacak yürüyüşün ardından Diriliş Meydanında (Telekom Önü) bir araya gelecek Nevşehirliler, Pazar akşamı saat 24.00’e kadar vatan nöbeti tutacak. Meydana kurulan sahnede sinevizyon gösterileri yer alırken;  şehitler için de Kuran Tilavetleri ve ilahiler okunacak. Nevşehirlilerin, şehitler için okuduğu Yasin-i Şeriflerin hatim duası da meydan da yapılacak. 

Sosyal medya hesabından 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Günü için tüm halkı bu akşam saat 20.30’da Diriliş Meydanı’na (Telekom Önü) beklediğini duyuran Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, “Türk milleti, tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi de bir kez daha “Önce Vatan” diyerek cesareti,  dirayeti, kararlı ve dik duruşu ile tarih yazmıştır. Ay yıldızlı bayrağımız ve tarih boyunca toprağı aziz şehitlerimizin kanı ile sulanmış vatanımız için gözünü kırpmadan canını feda eden demokrasi şehitlerimizi ve ecdadına yakışır bir kahramanlık gösteren gazilerimizi saygı ve minnet ile anıyoruz. Tarih, onursuz yaşamayı kendine ilke edinmiş bu vatan hainlerini lanetle anarken aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin kalplerimizdeki asil mührünü, hatıralarını ve kahramanlıklarını gelecek nesillere aktarmaya devam edecektir. Tüm halkımızı yürüyüşümüze ve vatan nöbetimize bekliyoruz.”  ifadelerini kullandı.