Nevşehirli Hemşerimiz Mustafa Solmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Nevşehir İl Müdürü olarak atandı. Nevşehir Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğünde Görev Değişikliği Yaşandı. Çevre Ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Çiçek’in Bakanlık Müşavirliğinde görevlendirilmesi ile birlikte, kurumda Müdür Yardımcısı olarak çalışan Nevşehirli hemşehrimiz Mustafa Solmaz; Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Oluru ile Nevşehir Çevre Ve Şehircilik İl Müdürü İl Müdürü olarak görevlendirildi.

FİB Haber Merkezi olarak Nevşehirli değerli hemşehrimiz Mustafa Solmaz'a yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Mustafa SOLMAZ ÖZGEÇMİŞ
1979 yılında Nevşehir’de doğdu. İlkokulu Cumhuriyet İlkokulu, ortaokulu ve liseyi Nevşehir Anadolu lisesinde 1997 yılında tamamladı. Yükseköğrenimini Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünde 2002 yılında tamamladı. Askerlik vazifesini Doğubeyazıt 1.Mekanize Piyade Tugayında İstihkam Asteğmen olarak yerine getirdikten sonra İstanbul’da ve Aksaray’da çeşitli özel projelerde mühendis olarak çalıştı. 2005 yılında Yozgat Bayındırlık ve İskan Müdürlüğüne İnşaat mühendisi olarak atandı. 2007 yılında tayininin çıkması ile birlikte Nevşehir Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünde İnşaat Mühendisi olarak göreve başladı. 2009 yılında geçici görevle Nevşehir İl Özel İdaresinde görev yaptı. 2010 yılında Nevşehir Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünde Proje Şube Müdürlüğü ve Yapı Malzemeleri ve Yapı Denetimi Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu.  2011 yılı Ocak ayından itibaren Nevşehir ve Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğünde Müdür Yardımcısı olarak görevini yürütmekteyken 28/02/2018 tarihli Bakanlık Makamının görevlendirme oluru ile birlikte İl Müdürü olarak görevlendirilmiştir. Evli ve 2 çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.


Mehmet ÇİÇEK Kimdir?
 
1967 Yılında Kahramanmaraş İli Merkez İlçe Karacasu Köyünde doğdu, İlköğrenimimi Karacasu İlkokulunda, Orta ve Lise öğrenimimi Kahramanmaraş tamamladı. 1986-1990 yılında Akdeniz Üniversitesi Isparta Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünde öğrenimi tamamladı.
1990 yılında Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde İnşaat Mühendisi olarak işe başladı. Askerlik hizmeti 1994-1995 yıllarında kısa dönem er olarak yaptı. Dönüşte tekrar aynı kurumda işe başladı ve 2003 yılına kadar görev yaptı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde görev süresince; Kahramanmaraş, Gaziantep ve Adıyaman İllerindeki çeşitli tesislerin kontrollük hizmetlerini yürüttü. Bu sürede yaklaşık 200 civarında statik proje yaptı ve birçok özel inşaatın fahri olarak kontrollük hizmetlerini yürüttü ve bizzat yönetiminde bulundu.
15.03.2003 Kahramanmaraş Bayındırlık ve İskân Müdürlüğünde Müdür Yardımcısı görevine ve 01.04.2004 tarihinde Kahramanmaraş Bayındırlık ve İskan Müdürü görevine atandı. Dört yıl süre ile Ceza İnfaz Kurumlan Tutukevleri İzleme Kurulunda görev yaptı. 16 Haziran 2010 tarihinde Kahramanmaraş Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünden başka bir göreve atanmak üzere Bayındırlık Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğüne görevlendirildi.
13.Aralık 2010-17.03.2015 tarihlerinde Nevşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili olarak görev yaptı ve 17.03.2015 tarihinde asaleten Çevre ve Şehircilik İl Müdürü olarak atandı Evli ve 2 çocuk babasıdır.