Nevşehir Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kutlu doğum haftası münasebetiyle program düzenlendi. Nevşehir Belediyesi ve İl Müftülüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Türk Tasavvuf Musikisi konserinde, din görevlileri seslendirdikleri eserlerle hükümlü/tutukluların takdirini kazandı. Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda Türk Tasavvuf Musikisinin birbirinden güzel eserleri seslendirildi. Yaklaşık 1 saat süre ile devam eden Türk Tasavvuf Musikisi konserinde, din görevlileri performansları  ile göz doldurdu. Programa Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, kurum müdürü Ali Başekin, kurum 2. müdürleri, kurum personeli ve hükümlü/tutuklular katıldı.

Konser sonunda Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. İl Müftüsü; Peygamber Efendimizin dünyaya gelişinin 1443. yıl dönümü olduğunu belirterek kutlu doğumun bu yılki konusunun “Dinde Samimiyet” olduğunu ifade etti. 3 ayların başladığını, bu ayların merhamet ve bereket ayları olduğunu ifade eden İl Müftüsü Öztürk, tövbe kapısının her zaman açık olduğunu belirterek konuşmasını Mehmet Akif Ersoy’un Peygamber Efendimiz için yazdığı “Bir Gece” şiiriyle bitirdi. İl Müftüsü Öztürk, programı başarı ile sergileyen imam-hatip ve müezzinlere teşekkür etti.

            Program sonunda  kurum müdürü Ali Başekin Nevşehir Belediyesi Sanatçılarına ve İl Müftülüğüne teşekkür ederek, hükümlü tutukluların manevi yönden gelişimlerine katkı sağlayacak faaliyetlerin devam edeceğini ifade etti.