Nevşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu( UNİCEF)  arasındaki işbirliği ile   uygulamaya geçirilen Çocuk Dostu Şehirler arasında yer almak amacıyla çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Nevşehir Belediyesi’nden bir heyet, ilk olarak  Ankara’da gerçekleştirilen ‘Çocuk Dostu Şehirler Yönetimi’ konulu eğitime katılarak Çocuk Dostu Şehirler uygulaması için ilk adımı attı.

Çocuk haklarını uygulayan ve çocukların yaşam alanlarını ideal hale getirmeyi amaçlayan şehir olarak da isimlendirilen Çocuk Dostu Şehirler arasında hak ettiği yeri alabilmek amacıyla çalışmalara başlayan Nevşehir Belediyesi, 2004 yılından beri çocukların daha rahat bir şekilde yaşayabileceği mekanların oluşturulmasının yanı sıra, onların kültürel ve sosyal yöndeki çalışmalarına da ,uyguladığı değişik projelerle  destek veriyor.

Şehir merkezinde 2004’den günümüze kadar  200’ü aşkınçocuk oyun alanının yanı sıra, engelli çocuklara yönelik olarak ülke genelinde ilk Türk Halk Müziği Koro çalışmalarını başarı ile yürüten Nevşehir Belediyesi, çocukların müzik aletleri kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla da Kapadokya Eğitim Merkezi bünyesinde bir biri ardına açtığı Bağlama, Keman, Gitar eğitimini aralıksız sürdürüyor. Nevşehir Belediyesi, bir süreden beri de 8-13 yaş grubundaki çocuklar arasında oluşturduğu Çocuk Korosu ile de çalışmalarını aralıksız yürütüyor. Diğer yanda Nevşehir Belediyesi, 2014 yılında hizmete kazandırdığı Kadın Danışma Merkezi vasıtasıyla da çocuklara psikolojik destek programı uygulamasını devam ettiriyor.

Ankara’da gerçekleştirilen ve çeşitli şehirlerden katılan çok sayıda belediye heyetlerine yönelik olarak düzenlenen ‘Çocuk Dostu Şehirler Programı kapsamında ‘Çocuk Dostu Şehirler Yöntemi Eğitimi’ne bir heyet ile katılan Nevşehir Belediyesi, bundan sonraki süreçte de  bir dizi etkinlik ve uygulama çalışmaları ile Çocuk Dostu Şehirler arasında model bir şehir olma yolunda adım atmayı devam ettirecek.