Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener konuya ilişkin yaptığı açıklamasında; Hızla gelişen ve Avrupa Birliği'ne katılarak toplum refahının yükseltilmesini hedefleyen Ülkemizin bu amaçları doğrultusunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak kendi hizmet politikamızı yeniden gözden geçirmek gerekliliği doğmuştur.

Bu nedenle korunmaya muhtaç çocuklar alanında halen hizmet verdiğimiz toplu yaşanılan kuruluşlar yerine çocuk evi adı altında en çok 6-8 çocuğun barınıp yaşamlarını sürdürebileceği, temel gereksinimlerinin karşılanabileceği, toplu yaşamın getirdiği olumsuzlukları yaşamadan çocukların kendine güvenli, geleceğe güvenle bakabilen, kendisini buna azami düzeyde hazırlayan ve gelecek kaygısını en aza indirgemiş, arkadaşlık, komşuluk ve mahalle gibi kavramları doyasıya yaşayarak öğrenebilecek, toplumla iç içe ve toplumun gerçeklerini bilerek ayakları üstüne basabilen bir gençlik yetiştirmek amacıyla yeni bir bakım modeli yaygınlaştırılmaya başlanmıştır.


Bu anlamda hayata geçirilen ve çocuğun yüksek yararı açısından gerekli olan 'Çocuk Evleri' ile; her ilin sosyal-kültürel ve fiziksel yapısı, çocuk yetiştirmeye uygun bölgelerinde, tercihen il merkezinde, okullara ve hastanelere yakın bağış olarak alınan ve özellikle lojman olarak kullanılan apartman dairesi veya müstakil dairelerde 0-18 yaş grubu 6 - 8 çocuğun bir ev ortamı yaratılarak korunma ve bakım altına alınan çocukların bedensel ve psiko-sosyal gelişimlerinin, eğitimlerinin ve bir meslek sahibi olarak topluma yararlı kişiler olarak yetiştirilmelerinin sağlaması hedeflenmiştir.

Bu kapsamda 2005 yılı sonrası Bakanlığımız Stratejik Planları doğrultusunda  Ürgüp Çocuk Yuvası ve Nevşehir Yetiştirme Yurdunun  kapatılmasının ardından Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar İL Müdürlüğü olarak halen 5 çocuk evimiz hizmet vermekte olup 6. Çocuk evimizin de açılış çalışmaları devam etmektedir. Çocuk evlerimizde toplam 30 çocuğumuz korunma ve bakım altında bulunmaktadır.

İl Müdürlüğümüzün bu alandaki yoğun çalışmaları neticesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızca İlimiz Nevşehir'de ÇOCUK EVLERİ KOORDİNASYON MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ açılışına onay verilmiştir.