Ülkemize sığınan mülteciler için, Onlar bizim misafirimiz diyen Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, hala hazırda ilimizde ikamet etmekte olan toplamda yaklaşık olarak on bin civarında mülteci bulunuyor dedi.

Vali Aktaş, ilimiz genelinde toplum huzurunu bozan mülteciler için ise yaptıkları çalışmayla bu sorunun çözüme kavuşturulduğunu ifade etti.

Suriyeli dilenciler kampa gönderildi...

Nevşehir'de uzun zamandır çözülmeyi bekleyen dilenci sorunu, Nevşehir Valiliğinin öncülüğünde Nevşehir Belediyesi (Zabıta Müdürlüğü) ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü çalışma neticesinde çözüme kavuştu.

Nevşehir'de bütün kavşakları mesken tutan yabancı uyruklu dilencilerden artık eser kalmadı. Nevşehir'de dilencilik yaparak vatandaşlara rahatsızlık veren Suriye uyruklu dilenciler kampa gönderildi.


Konuya ilişkin açıklamada bulunan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, "Nevşehir'de dilencilik yaparak toplum huzurunu bozan Suriye uyruklu toplam 39 kişi, Osmaniye’deki barınma merkezine gönderildi" dedi.

Vali Aktaş, İlimiz Nevşehir'de dilencilik yapan çocuk ve bayanların yer aldığı 39 kişi evlerinden toplanılarak Osmaniye Düziçi Gecici Barinma Merkezine teslim edildiler. 

Tartışmalara neden olan ‘Suriyeli dilenciler’ artk yol kenarlarında, kavşaklarda, cami önlerinde ,ev yada işyerlerinde dilencilik yaparak insanların dini duygularını suistimal edemiyecekler.

Çalışmalar Devam Edecek...!

Bu aşamadan sonra yol kenarlarında, ev yada işyerlerinde halen dilenen Suriyeli şahıslarla ilgili, yetkili kurumlar tarafından takip edilerek gerekli işlemlerin yapılacağı belirtildi.

Bu şekilde hala dilencilik yapan bir Suriyeli gördüğünüzde, hangi bölgede yaşıyor ise, o bölgeye ait kolluk görevlililerine ( Emniyet, Jandarma, Zabıta) şikayet edilebilirsiniz.


Suriyeli Dilenciler pes etti

İlk olarak FİB Haber.Com da gündeme taşıdığımız konu hakkında, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ın talimatıyla yaklaşık 3 aydır devam eden çalışmalar sonucu Suriyeli dilenci sorunu kesin çözüme kavuşmuş oldu.  

Bu sorunun çözümü için, Başta Nevşehir Valimiz İlhami Aktaş'a, Nevşehir Belediyesi (Zabıta Müdürlüğü), Nevşehir Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğüne ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz.

İşte konuya ilişkin daha önce Nevşehir gündemine taşıdığımız o haberler;

Bu Çocuk Dilencileri Yetkililer Görmüyormu?​

Suriyeli Çocuklar, Nevşehir'de Canlarını Tehlikeye Atıyor