Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yıldönümünde   Nevşehir’de düzenlenen iki ayrı törenle anıldı.
 
Nevşehir Valiliği önünde bulunan  Atatürk Anıtına saat 08.55’de  Nevşehir Valisi İlhami Aktaş  ve  Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından çelenklerinin konulması ile başlayan törende , ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05’de, çalan siren eşliğinde  iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada öğrenciler tarafından Atatürk Anıtı’ndaki bayraklar yarıya indirildi.
 
Daha sonra, törene katılanların İstiklal Marşı söylemesi ile bu alandaki tören sona ererken, Atatürk’ü ölümünün 79. yıldönümü anma programı,Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ nde  devam etti.
 
Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki 10 Kasım Atatürk’ü anma programında ilk olarak Özel Altınyıldız Koleji tarafından hazırlanan ‘Fotoğraflarla Atatürk’ konulu fotoğraf sergisi, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşad Şahin ve    Milli Eğitim Müdürü Murat Demir’in de katıldığı  törenle açıldı.
 
TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve AK Parti  Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Kurmay Albay Yüksel Yiğit, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay’un yanı sıra çok sayıda daire ve okul müdürü, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı,  ilk olarak Atatürk için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın söylenmesi ile başladı.
 
Özel Altınyıldız Koleji Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Aykut Değerlier,  günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapmasının ardından  Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlkokullar arası şiir ve liselerarası kompozisyon yarışmasında il birinciliğini kazanan öğrenciler yazdıkları eserleri seslendirdiler.
 
Özel Altınyıldız Koleji tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürk’ü anma programı, öğrenciler tarafından Atatürk Aratoryosunun seslendirilmesinin ardından,  Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlkokullar arası şiir ve liselerarası kompozisyon yarışmasında il birinciliğini kazanan öğrencilere Vali İlhami Aktaş ve Belediye Başkanı Hasan Ünver’in hediyelerini takdim etmesi ile sona erdi.