Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı işbirliği ile 15 Temmuz kahramanlarını anma programı kapsamında Nevşehir Diriliş Meydanı’nda kan bağışı kampanyası düzenlenecek.

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, “15 Temmuz 2016 tarihinde Türk demokrasisine ve Milli Birliğimize karşı gerçekleştirilen hain darbe girişimi halkımızın topyekûn karşı duruşu ve yüzlerce şehidimizin direnişi ile önlenmiştir. Bu bağlamda 15 Temmuz kalkışmasının sene-i devriyesinde; aziz şehitlerimizin minnetle anılması, geçtiğimiz yıl yaşanılanların ve demokrasiye yönelik hain kalkışma hareketi karşısında yaşamı pahasına görevi başında fedakârca hizmete devam eden sağlık personelinin yaşadıklarının unutulmaması amacıyla ilimiz Nevşehir'de Kan Bağışı Kampanyası düzenlenecektir.”  Dedi.


Nevşehir'de 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla kan bağışı kampanyası düzenleniyor.

Bu bağlamda;

 Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda İl Halk Sağlık Müdürlüğü ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Nevşehir Türk Kızılayı tarafından 15-17 temmuz tarihlerinde saat 18.00 ile 00.00 arası kan bağışı ve sağlıklı yaşam konularında Diriliş Meydanında faaliyet düzenlenecektir. Sağlıklı yaşam aracı ile halkın sağlık konularında bilgi ve farkındalığının artırılması ve kan bağışının teşvikinin amaçlandığı etkinliğe tüm halkımızı ve sağlık çalışanlarımızın desteğini bekliyoruz…