Nevşehir'de "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri başladı. Etkinlikler kapsamında bugün şehit mezarları ziyaret edildi.
Proğrama Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti İl Başkanı M.Ali Tanrıver, İlçe Başkanı Salih Açıkgöz,  İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, İl Özel İdare Genel Sekreteri Savaş Benli, Daire Müdürleri ,  Belediye Başkanları ve STK temsilcileri katıldı.

Etkinliğe katılan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, yaptığı açıklamada,"15 Temmuz Diriliş Destanı'dır. Nevşehir şehitliğimizde kahramanlarımızı minnetle ve dualarla yâd ediyoruz" dedi. Açıkgöz; 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülkede kardeşlik ve birliğin yeniden tesis edildiğini söyledi.

Türkiye'de bir daha darbelerin olmaması için bugünleri unutturmamayı amaçladıklarını belirten AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider'de , "Milletin iradesine bir daha hiç kimsenin zincir vurmaması için bugünleri unutmuyoruz. Bugün de teşkilatlarımız ve Nevşehir'deki sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri şehitliğimizde toplandık ve etkinlikleri başlattık." dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'de "15 Temmuz 2016'da Türkiye'nin karanlık günlerinden birini yaşadığını dile getirdi.
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının, kendilerine emanet edilen silahlarla güvenlik güçleri ve vatandaşlara acımasızca ateş açtığını anlatan Ünver, şöyle konuştu:
"Türkiye çok önemli bir süreci aziz milletin ferasetli ve dik duruşuyla, canını ortaya koymasıyla atlattı. O günkü olaylarda 250 şehidimiz ve 2 bin 194 gazimiz oldu. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Gazilerimize de hayırlı uzun ömürler diliyorum "dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk'te Bu olayları unutmamak ve unutturmamak adına bu tür etkinlikleri her yıl düzenleyeceğiz. Etkinlikleri şehitlik ziyaretleriyle başlattık. Her gün etkinliklerimiz devam edecek. 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece Diriliş Meydanı'nda sabaha kadar demokrasi nöbeti tutacağız. Orada çok farklı etkinliklerimiz olacak."dedi.

Nevşehir Protokolü ve beraberinde STK temsilcileri şehit mezarları başında dua ettikten sonra dağıldı.


"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri şehrimizde şehitliğimizi ziyaret ederek başladı. Sonrasında Kurşunlu Camiinde mevlüd-i şerif ve dualarla program devam edecek. Katılımlarınızı bekliyoruz.