Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Avanos ilçesi Aktepe Mevkiinde"15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı" kuruldu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Nevşehir Valiliği tarafından;  Nevşehir’in Avanos İlçesi Aktepe Mevkiinde 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Gazileri adına oluşturulan ’15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı’na  fidan dikimi gerçekleştirildi.

Fidan dikimine; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir  Gizligider, Nevşehir İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver, İl genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, Kalaba Belediye Başkanı Mustafa Köroğlu, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Nevşehir İl Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Milletvekillerri ve katılımcılar hatıra ormanına her şehide 10 fidan olmak üzere toplam 2470 fidanı toprakla buluşturdu. ​


AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz burada yaptığı açıklamasında, "15 Temmuz 2016 Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı" mıza fidanlarımızı şehitlerimizin aziz hatırası, kutlu vatanımıza ithafen diktik. Bu vesileyle kahraman şehitlerimize Allah' tan rahmet, fedakar gazilerimize de acil şifalar dilerim. Her şey Güçlü Türkiye için.." dedi.

Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı ise "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Gazileri için Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Hatıra Ormanı oluşturuyoruz. Bu kapsamda bugün Nevşehir'in Avanos ilçesi Aktepe Mevkiinde 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Ormanı ile 247 vatan evladı Demokrasi şehitimiz için 2470 fidani toprakla buluşturduk. Bu anlamlı güne katılım gösteren Nevşehir Valimiz İlhami aktaş, Nevşehir Milletvekilleri ile protokolümüze ayrı ayrı teşekkür ediyorum. " dedi. Satırlı, bu vesile ile 15 Temmuz Demokrasi ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize ise şifalar diliyoruz" dedi.