NEVŞEHİR'de, 15 Temmuz darbe girişiminin 2. yıl dönümünü nedeniyle düzenlenen yürüyüşe halkın ilgisi yoğun oldu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ikinci yılında, Nevşehir Borsa kavşağında toplanan vatandaşlar, Nevşehir Belediyesi Mehteran ekibi ile birlikte Diriliş Meydanı'na doğru "Milli Birlik Yürüyüşü"nü başlattı.

Nevşehir'de 15 Temmuz demokrasi yürüyüşü..

Düzenlenen Milli Birlik Yürüyüşüne etkinliğe, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Kıdemli Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar,,MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya, daire müdürleri, belediye başkanları, STK'lar, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. 

Nevşehirli binlerce vatandaşımız 15 Temmuz darbe girşiminin İki yıl sonrasında Demokrasi nöbeti için Diriliş meydanını doldurdu. Bazı STK lar tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunmak üzere standlar açıldı.

İşte 21.00 itibariyle proğram:

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve edilen duanın ardından Nevşehir Belediyesi Mehteran Takımı kahramanlık marşları seslendirecekler. Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe,Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen’in günün anlam ve önemini dile getireceği konuşmaların ardından Nevşehirli  sanatçı Kürşat, halka açık konser verecek. Nevşehir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, daha sonra Demokrasi Nöbeti ile sona erecek.