152 Köyün Çöpü Toplanacak

NEVŞEHİR(MHA) İl Özel idaresinin başlatacağı çalışma ile Nevşehir ili genelindeki 152 köyün düzenli olarak çöpleri toplanacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Süleyman Özgün, 30 Mart yerel seçimleri ile birlikte tüzel kişilikleri sona eren belediyelerde dahil olmak üzere il genelindeki bütün köy yerleşimlerinde çöplerin düzenli olarak toplanmasına karar verildiğini söyledi.

İlçelerde Kaymakamlıkların organizasyonunda gerçekleştirilecek olan çalışma ile Nevşehir’in bütün köylerinin çöp sorununa ortak bir çözüm bulunmasının amaçlandığını dile getiren İl Genel Meclisi Başkanı Süleyman Özgün, söz konusu köy yerleşim alanlarında gereksinim duyulan çöp Konteynırlarının da belirlenmeye başlandığını ifade etti.

Özgün, “Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir’in her köşesinin çöplerden arındırılmış olması önemli. İl genel Meclisi olarak bölgenin turizm yöresi olması itibariyle bu çalışmaların daha etkin bir yapılmasına karar verdik. Meclisimizden oy birliği ile geçen bu kararla birlikte 152 köyümüzün tamamında düzenli olarak çöpler toplanacak. İlçe kaymakamlıklarımızın organizasyonunda yapılacak olan bu çalışma doğrultusunda 1000 dolayında çöp konteynırı ihtiyacımız için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan ödenek istedik. Çok yakın bir zamanda uygulamaya geçirmek istediğimiz bu çalışma ile köylerimizin tamamında çöp sorunu yaşanmayacak” açıklamasında bulundu.