Nevşehir Vali Yardımcısı Nevzat Sinan öncülüğünde Nevşehir Cumhuriyet İlkokulu 1965 mezunları 52 yıl sonra tekrar bir araya geliyor. Nevşehir Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, FİB Haber Merkezimize yaptığı açıklamasında, "26 Kasım 2017 Pazar günü saat: 12.00 de eski Nevşehir Cumhuriyet Okulu şimdiki adıyla Öğretmen evi bahçesinde 1965 senesinde beraber okuduğumuz 5/A sınıfından ilk okul arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz" dedi..

Babasının görevi nedeniyle küçüklük yıllarını geçirdiği ve ikinci memleketim diye dile getirdiği Nevşehir'de ilkokulunu beraber okuduğu tüm sınıf arkadaşlarını bu özel güne davet eden Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, "52 yıl önce olduğu gibi okul bahçesinde zil çalacak, İstiklal marşını arkadaşlarımızla birlikte yeniden okuyacağız ve sınıfımızı gezerek yıllar sonra tekrardan biraya gelmenin tarihi anlarına şahitlik edeceğiz" dedi.


Nevşehir Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, bir kaç ay önce ilimize atanmasının ardından büyük mutluluk yaşadığını ifade ederek, en güzel günlerimi geçirdiğim Nevşehir Cumhuriyet ilkokulu dönemlerine ait o yılları yine aynı dönem birlikte okuduğumuz akadaşlarla birlikte yad edecek olmanın büyük mutluluğu ve heyecanını yaşıyorum. O döneme ait ilkokul arkadaşlarıma büyük uğraşılar sonrasında da olsa ulaştığımda 37 kişilik sınıfımızdan kiminin Kıbrıs'ta, kiminin İtalya'da kimilerinin İstanbul'da bazılarınında halen Nevşehir'de yaşıyor olduklarını öğrendim. Maalesef, bazı arkadaşlarımızın ise hayatlarını kaybettiğini öğrendim" dedi.
 
İşte Nevşehir Vali Yardımcısı Sayın Nevzat Sinan'ın o duyurusu;
“Değerli Nevşehirli Dostlarım;  26 Kasım 2017 Pazar günü saat 12.00 de Cumhuriyet İlkokulu (Öğretmenevi) bahçesinde 1965 yılı 5/A şubesi mezunları toplanıyoruz. Bütün Cumhuriyet İlkokulu dostlarımızı da İSTİKLAL MARŞIMIZI beraber okumaya davet ediyoruz.” dedi.

Öyle çabuk geçiyor ki günler,
Hele sen de bir bak hayatına.
Daha dün doğmuşuz sanki
Yeni okula başlamışız,
Yeni sevmişiz.
Öyle çabuk geçiyor ki günler,
Hele sen de bir bak hayatına
Yarın bitecek sanki her şey,
Yarın ölecek gibiyiz.
Daha doymamışız yaşamasına
Günlerimiz dün bir, bugün iki
Sakın bir şey bırakma yarına,
Yarın yok ki...
Özdemir Asaf


Birde geçmişe not düşerek bir mazisini paylaşan Vali Yardımcısı Sinan;
"50 yıl öncesi dostlarım. Nevşehirde eczacı vural ağabey (yazları yanında çalışırdım), Hüseyin kalfamızdı. Üçümüz yine eczanede buluştuk"