Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Çalış Belediyesi ve Kalaba Belediyesi beldelerinin ilçe olması için resmi başvuru yapmaya hazırlanıyor. 

Bütünşehir yasasının sıcaklığını koruduğu şu günlerde Nevşehir'in Bütünşehir Belediyesi olmasının ardından kapatılması gündeme gelecek olan Avanos ilçesine bağlı Çalış ve Kalaba Belde Belediye Başkanları ile 7 köy yöneticileri bir araya gelerek İlçe olma konusunda birlikte hareket etme kararı aldı.

Çalış Belediye Başkanı Alpaslan Özer, Kalaba Belediye Başkanı Mustafa Köroğlu, Topaklı Muhtarı Kamelya Atıl, Altıpınar Muhtarı Yusuf Göksu, Akarca Muhtarı Murat Dönmez ,Üçkuyu Muhtarı Metin Özdemir, Paşalı Muhtarı Sadullah Önal, Karacauşağı Muhtarı Şaban Öztürk ve Mahmat Muhtarı Adem Özdemir'den oluşan komisyon bugün Çalış Belediyesinde bir araya gelerek İlçe olma konusunda ortak karar aldılar.
 

Alınan kararı içeren rapor, İçişleri Bakanlığına Dosyası Verilmek Üzere Başkan Ve Muhtarlar Tarafından İmzalar Atıldı. Yapılan İstişare Toplantısı sonucunda Türkeli Olması Düşünülüyor.

Özer: "İlçe olacağımıza inanıyorum"
Çalış Belediye Başkanı Alpaslan Özer tüm dosyaları hazırladıklarını ve kısa süre içerisinde İç İşleri Bakanlığa sunacaklarını dile getirdi. "İlçe olacağımıza inanıyorum" diyen Başkan Özer, Bütünşehir Yasası ile birlikte bazı beldeler kapanacak. Bu konuda bizde hazırlıklarımızı tamamladık. İçişleri Bakanlığına sunacağımız dosya için altlığını hazırladık. Ben %70'in üzerinde ilçe olacağımıza inanıyorum. Bu birleşme ile birlikte yeni nüfusumuz 11.300 oluyor. Alınan kararın ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz" şeklinde konuştu. 


İki Belde ve 7 köy ile birlikte ilçe olmak adına çalışmaları sürdüren Avanos'un Kalaba Belediyesi Belediye Başkanı Mustafa Köroğlu da konuyla ilgili tüm hazırlıklarını tamamladıklarını dile getirdi.