Gülşehir İlçesine bağlı Yeniyaylacık köyünde 20 yaşlarındaki H.K isimli  bir genç kız intihar etmek için kuyuya atladığı belirtildi.

Kuyuya Düşen Genç Kız İçin Ekipler Seferber Oldu...

Gülşehir İlçesine bağlı Yeniyaylacık köyünde bir çocuk sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir sebeple kuyuya düştü

 İddialara göre intihar etmek için kuyuya atlayan 20 yaşalarındaki genç kızın sağlık durumu şuan iyi...

Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen, 112 Acil Servis Ekibi,  Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Nevşehir Belediyesine bağlı İtfaiye Ekipleri ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri çukura düşen genci kurtarmak için seferber oldular.

NEVŞEHİR KURTARMA EKİPLERİ SEFERBER OLDU.
Nevşehirin Gülşehir İlçesi Yeniyaylacık Köyünde 20 m derinliğinde ki içinde 5 metre su bulunan su kuyusuna düşen şahsı ölümde son anda Nevşehir 110 İTFAİYE ekiplerimiz ve AFAD tarafından çıkartılmış 112 Acil ve UMKE ekiplerinin ilk Müdahalesinin ardından hastaneye nakledilmiştir.sAĞLIK DURUMU İYİ OLDUĞU BİLDİRİLDİ.

20 METRELİK SU KUYUSUNDA HAYAT MÜCADELESİ

 

BELEDİYE İTFAİYE ERİ, HÜLYA’ YI HAYATA  BAĞLADI

 

Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde 20 metre derinlikteki su kuyusuna düşen ve hayatından endişe edilen genç kızı, Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde görevli itfaiye eri Yavuz Güldü, yaklaşık 20 dakikalık bir çalışmanın ardından, düştüğü kuyudan çıkartmayı başardı.

 

Alınan bilgilere göre, Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Yeniyaylacık köyünde Hülya Kalaycı ,su kuyusunun çevresinde bulunduğu bir sırada dengesini yitirerek 20 metre derinliğe sahip ve içerisinde de yaklaşık 3 metrelik hacmine sahip kuyuya düştü.

 

Durumun  Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Nevşehir Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerine bildirilmesi ile, ekiplerce ortaklaşa  kurtarma operasyonu  başlatıldı.

 

Kuyu’nun başına 3 ayaklı kurtarma makarasının bağlanması ile başlayan kurtarma çalışmalarında,  Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde görevli itfaiye eri Yavuz Güldü ,beline bağlanan ip ve  makara yardımı ile  Hülya Kalaycı’ya ulaştı.

 

İtfaiye eri Yavuz Güldü,kuyuda baygın halde bulunan genç kızı  112 Acil Servis ekiplerinin kullandığı Ket yeleğine bağladı. Genç kız daha sonra 3 ayaklı kurtarma makarası ile aralarında Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde görevli itfaiye eri Rıza Şener’in de bulunduğu kurtarma ekibi tarafından yukarı çekildi.Bu arada Kalaycı’nın yakınları kurtarma ekibine teşekkür ettiler.

 

İlk tedavisi 112 Acil Servis ekipleri tarafından  kuyu başında yapılan Hülya Kalaycı, daha sonra Nevşehir İ.Şevki Atasagun Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

 Kalaycı’nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.