NEVŞEHİR AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ YOLU YENİLENİYOR

Nevşehir Belediyesi’nin toplam 301 bin metrekarelik bir alanı kapsayan Nevşehir Devlet Hastanesi çevresinde 2000 araçlık otopark, Şifa Meydanı, Darüşşifa Camii yapımını da içerisinde yer aldığı  yol genişletme ve çevre düzenleme çalışmaları aralıksız sürüyor.

Devlet Hastanesi çevresinin daha modern bir görünüme kavuşturulmasını amaçlayan düzenleme çalışmaları, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in denetiminde devam ediyor.

Halen Nevşehir Devlet Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin giriş bölümlerinin yeni baştan dizaynına yönelik alt yapı çalışmalarının sürdüğü bölgede ,ayrıca hastanenin Acil Servis bölümüne ambulansların daha geniş yol ağı ile giriş yapması amacıyla yapılacak yolun alt yapı çalışmaları sürüyor.

Şifa Meydanı’nda 15 metre yüksekliğinde olacak Saat Kulesi’nin Nevşehir’e özgü Sarıtaşlarla kaplanmasına yönelik çalışmalar aralıksız devam ederken, hastane çevresindeki yol ve kaldırımların kilitli parke taşı ile döşenmesi de sürüyor.

Devlet Hastanesi’nin Sulusaray bağlantı yollarında alt yapı çalışmalarının da sürdüğü çevre düzenleme ve yol genişletme çalışmaları kapsamında işadamı Ulutaş Dirlik ’in ailesi adına yaptırdığı Darüşşifa Camii ile 10 yatak kapasiteli sosyal tesisin de inşaatında da önemli ilerlemeler kaydediliyor.

Çalışmalar kapsamında hastane çevresindeki trafik sorununu da tamamen ortadan kaldıracak 2000 araçlık otopark yapımı da devam ediyor.