Nevşehir’deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği ilk olarak Nevşehir Valiliği önündeki Anıta çelenklerin koyulması ve sonrasında  saygı duruşu ve ardından  İstiklal  Marşı’nın söylenmesi ile başladı. 

23 NİSAN’A COŞKULU KUTLAMA

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta,dış temsilciliklerimizde ve KKTC’de olduğu gibi Nevşehir’de de  coşku ile kutlandı.

 

Nevşehir’deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği ilk olarak Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtına Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşu ve ardından  İstiklal  Marşı’nın söylenmesi ile başlayan törenlere daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yanındaki  2 nolu çim sahada devam edildi.

 

Özel Altınyıldız Koleji İlkokulu 2. Sınıf öğrencileri 8 yaşındaki Yağız Arda Güney ve Pelin Damla Şahiner’in sunuculuk yaptığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ,Nevşehir Garnizon Komutanı Jandarma  Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver çocukların ve vatandaşların bayramını kutlaması ile başladı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile devam eden kutlama törenlerinin açılışında konuşan Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ,23 Nisan 1920’nin zedelenen, aşağılanan, hor görülen milli onurun,  diriliş günü olduğunu belirtti. Büyükfırat; “ 23 Nisan 1920; milletimizin tarih sahnesinde yeniden doğuşudur.Milli devletin doğuşunun en büyük habercisi ve müjdecisidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu bayramı çocuklarımıza armağan etmiştir. Ayrıca O, “Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir. ”diyerek çocuklarımıza vermemiz gereken önemi en güzel şekilde ifade etmiştir. Gururumuz ve geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza yapacağımız en büyük yatırım eğitimdir. Eğitim çocuk yaşta başlar. Kişilik temellerini bu dönemde atan çocuklarımız bu temeller üzerinde hayatlarını inşa ederler. ”diye konuştu.

 

Büyükfırat, eğitim alanındaki yeni yapılanmaların hızla devam ettiğini dile getirerek; “Bizler bu yeni oluşuma hazırlık yaparak çocuklarımızın ve gençlerimizin hak ettikleri kaliteli eğitim vermenin çabası içerisindeyiz. Velilerimiz ve çocuklar endişe etmesinler.Bu süreçte dünyadaki değişimi yakalayıp, milletimize daha kaliteli eğitimin kapılarının açılacağını düşünüyorum.”dedi.

 

Daha sonra çocuklara seslenen Büyükfırat,  çocuklardan araştıran, üreten, düşünen ,ahlaki ve insani değerlere sahip insanlar olarak yetişmelerinin gerektiğini ifade etti.Büyükfırat, “Sizler bu bilince sahip olmalısınız, şimdiden sorumluluklarımızı yerine getirip, geleceğe iyi hazırlanırsanız, aydınlık yarınlar sizlerin olacaktır. Bizlere bugünleri kazandıran başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,onun değerli silah arkadaşlarını, fedakar insanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. ”dedi.

 

Kutlamalarda Nevşehir’deki çeşitli ilkokul ve orta okul öğrencilerinden oluşturulan halk oyunları ekiplerinin yaptığı gösterilerinin ardından Kardelen Koleji Jimnastik ekibinin gösterisi ilgiyle izlendi.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinliklerinde daha sonra Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı Nevşehir At-Köpek Eğitimi ve Meslek Edindirme Kurs Merkez Komutanlığı(JAKEM)’nda   yetiştirilen Almanya ve Belçika’ırkı köpeklerin gösterisi  ilgi ile izlendi.

 

 

Öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına ilişkini  şiirler okumasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Nevşehir’deki çeşitli sportif etkinliklerde dereceye giden öğrenci ve okullara ödülleri , Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ,Nevşehir Garnizon Komutanı Jandarma  Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından törenle verildi.

 

Nevşehir de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri gün boyu sürecek...