İçişleri ve Milli Savunma Bakanlığına ait atama kararları resmî gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Nevşehir Vali Yardımcısı Ahmet Soley, Vali Yardımcısı Nurettin Ateş ,Vali Yardımcısı Mustafa Atsız'ın görev yerleri İçişleri Bakanlığı "Mülki İdare Amirleri Yaz Kararnamesi" kapsamında değişti. Nevşehir Vali Yardımcısı Ahmet Soley Isparta Vali Yardımcılığına, Nevşehir Vali Yardımcısı Nurettin Ateş Antalya  Vali Yardımcılığına, Nevşehir Vali Yardımcısı Mustafa Atsız Mersin Yardımcılığına atandı.

Amasya Vali Yardımcısı Nevzat Sinan ,Alaşehir Kaymakamı Aydın Apak ve Erdek Kaymakamı Hasan Erkal ise Nevşehir Vali Yardımcılığı görevine atanarak bugünki Resmi gazetede yayımlandı.

Aynı kararname ile  Nevşehir Valiliği Hukuk Müşavirliğine Seydikemer Kaymakamı Menduh Tura getirilirken, Avanos Kaymakamlığına da Çerkeş Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç atandı.
Avanos Kaymakamı Yemen Bayrak ise Aksaray Valiliği Hukuk Müşavirliğine ataması gerçekleşti.  


Ahmet SOLEY

 
   
   1957 yılında Aydın'ın Sultanhisar İlçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Selçuk'ta tamamlayıp 1976 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazanıp, 1980 yılında fakültenin siyaset ve idare bölümünden mezun oldu. Aynı yıl İstanbul maiyet memuru (kaymakam adayı) olarak mesleğe başladı. Kaymakamlık kursu ardından Gülnar Kaymakamlığına atanıp, Yunak ve Hamur Kaymakamlıkları, Malatya, Batman Vali Yardımcılıkları, Cide Kaymakamlığı, Çorum, Balıkesir ve Mersin Vali Yardımcılıkları görevlerinde bulundu. Ekim 2011'den beri Nevşehir Vali Yardımcısı olarak görev yapmakta olan SOLEY evli ve 1 erkek çocuk babasıdır.

Nurettin ATEŞ

 


   
   1968 yılında Tunceli İli Hozat İlçesinde doğdu. 1990 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olduktan sonra 1992 yılında Kocaeli Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı.
Sırasıyla;
    Aydıncık Kaymakam Vekilliği,
    Kepsut Kaymakamlığı,
    Uludere Kaymakamlığı,
    Şırnak Vali Yardımcılığı,
    Kalkandere Kaymakamlığı,
    Güzelyurt Kaymakamlığı,
    Durağan Kaymakamlığı,
    Delice Kaymakamlığı (Vekaleten),
    Kastamonu Vali Yardımcılığı
görevlerinde bulundu.
   Evli ve 1 çocuk babası olan Nurettin ATEŞ, 30/07/2010 tarih ve 2010/504 sayılı Kararname ile Nevşehir Vali Yardımcılığına atanmıştır.

Mustafa ATSIZ

 


   
   1969 yılında Kayseri’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kayseri’de tamamladı.1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni kazandı. 1991 yılında Çorlu Hava Meydan Komutanlığı’nda Hava Ulaştırma Asteğmen olarak vatani görevini tamamladı. Sırasıyla Erzurum Kaymakam adaylığı, Nevşehir Gülşehir Kaymakam vekilliği, Kastamonu Hanönü ilçesi Kaymakamlığı, Erzincan Kemah Kaymakamlığı, Sivas Divriği Kaymakamlığı ve Amasya Taşova Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. Görevleri süresince ‘Afet Yönetimi’, ‘İnsan Hakları’, ‘Yerel Yönetimler’ ve ‘Kriz Yönetimi’ gibi çeşitli kurs ve seminerlere katılarak sertifika aldı. İçişleri Bakanlığı tarafından inceleme ve araştırmalarda bulunmak, İngilizce dil eğitimi yapmak üzere 1995 yılında 8 ay süreyle İngiltere’ye gönderildi. 01.09.2005 tarihinde Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atanan Mustafa Atsız, 8 yıl bu görevde kaldı. 6 ay Osmaniye Vali Yardımcılığından sonra Nevşehir Vali Yardımcılığı görevine başlayan Mustafa Atsız evli ve 2 çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir..