30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü, Nevşehir’de düzenlenen  törenlerle kutlanıyor.  Türk milletinin büyük  devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, yurdunu işgal eden işgal güçlerine karşı verdiği ve  mücadele sonrasında  dünyaya altın harflerle yazdırdığı  en büyük zaferin 92. Yıldönümü, Türkiye’nin her yerinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ve dış temsilciliklerimizde olduğu gibi Nevşehir’de  coşkulu şekilde kutlandı.

 

Nevşehir’de, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlama etkinlikleri, Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtına Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir İl Jandarma  ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya’nın   çelenk koyması ve akabinde saygı duruşunda bulunmasının ardından törene katılanlar daha sonra  1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından  törenlere , Vali Ceylan’ın makamında beraberinde Nevşehir İl Jandarma  ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabulü ile devam edildi.

 

Daha sonra Damat İbrahimpaşa Bulvarı üzerindeki  devam eden 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlama töreninde  Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir İl Jandarma  ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya ve  Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, törene katılan vatandaşların bayramını kutladı.

 

Burada düzenlenen törende  Nevşehir Lisesi Müdürü Muhammed Orçin ve  Jandarma Binbaşı Murat Özer, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptılar. Nevşehir Lisesi öğrencilerinin şiirler okuması ile devam eden törenlerde daha sonra 30 Ağustos Ortaokulu ve Ankara Çankaya Gençlik Merkezi Halk oyunları ekipleri  gösterisi ilgiyle izlendi.

 

Damat İbrahim Paşa Bulvarı’ndaki  30 Ağustos   Zafer Bayramı resmi kutlamaları , askeri geçit töreni ile sona erdi.

 

Nevşehir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlamaları Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve eşinin , bu akşam verecekleri Cumhuriyet Resepsiyonu ile sona erecek