30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü, Nevşehir’de düzenlenen törenlerle kutlandı. Türk Milletinin büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, yurdunu işgal eden işgal kuvvetlerine karşı verdiği ve mücadele sonrasında dünyaya altın harflerle yazdırdığı en büyük zaferin 93.yıldönümü, Nevşehir’de düzenlenen bir dizi törenle kutlandı.

Nevşehir’de, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlama etkinlikleri, Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtına Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol ,Nevşehir İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya’nın çelenk konulmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Törene katılanların hep birlikte İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından törenlere , Vali Ceylan’ın makamında beraberinde Nevşehir İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabulü ile devam edildi.

Daha sonra Damat İbrahimpaşa Bulvarı üzerindeki devam eden 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlama töreninde Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya , Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver , törene katılan vatandaşların bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın törene katılanlarca söylenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı’na ilişkin kutlama mesajı okundu.

Daha sonra törende konuşan Jandarma Yarbay Murat Özer, Türk Milletinin son 1000 yıllık tarihinde Ağustos ayının başka bir anlam taşıdığını belirterek, dünya tarihine altın harflerle yazılan ve Türk Milleti’nin kaderine yön veren büyük zaferlerin hep bu ayda kazanıldığına dikkat çekti.
Özer : “Düşmanın haksızca ve alçakça işgaline dur diyen ve kanının son damlasını akıtmadan yurdunu bırakmayacağını tüm dünyaya ispatlayan şanlı ordumuzun bu onurlu zaferini bir kez daha kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu büyük zaferin 93. sünü kutladığımız bu mutlu günde başta Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere mukaddes vatanımız uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyorum.” dedi.
Törende daha sonra öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudular.

Damat İbrahim Paşa Bulvarı’ndaki 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi kutlamaları , askeri ve Atlı Birliklerinin resmi geçit töreni ile sona erdi.