4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında Nevşehir Orman ve Su işleri Şube Müdürlüğü ekipleri öğrencilere hayvan sevgisini aşılama ve hayvanları koruma ile ilgili bilgiler verildi.

Öğrencilere sokak hayvanlarına sahip çıkılması, hayvanların beslenmelerine yardımcı olunması ve evcil hayvanların sahipsiz şekilde sokağa terk edilmemesini gerektiğini söyleyen Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Erol Aksoy, hayvanların hayatımızın ayrılmaz bir parçası ve sevgimize muhtaç olduğunu belirtti.
Öğrencilere ayrıca broşürler ile sokak hayvanlarını beslemek amacıyla su ve mama kapları dağıtıldı.

Orman ve Su işleri Şube Müdürlüğü ekipleri Nevşehir İl Hayvanları Koruma Kurulu üyeleri ile birlikte Nevşehir Belediyesine ait geçici köpek barınağı gezilerek denetim yapıldı.


Doğayı birlikte paylaştığımız hayvanların, doğanın dengesinin korunmasında önemli bir yeri olup, doğa; bütün hayvanların denge içinde yaşamasıyla güzelliğini her şeye rağmen devam ettirmektedir. İnsanoğlunun aymaz davranışları ve bilinçsizce müdahaleleri ile bazı hayvanların soylarının tükendiği ve bazılarının ise tükenmeye yüz tuttuğu izlenmektedir. Bu durum,hayvanların korunması için bazı ek tedbirlerin alınmasını ve hiç vakit geçirilmeden ortak hareket edilmesini zorunlu hale getirmektedir.
             Orman ve Su İşleri Bakanlığımız, 01.07.2004 tarihli ve 25509 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nu bu alanda gerçekleştirilen en önemli gelişme olarak değerlendirmektedir. Bu Kanunla,bütün hayvanların yaşama hakları güvence altına alınmış, hayvanlara karşı her çeşit kötü muamele ve uygulamalar yasaklanmış ve kanuni müeyyidelere bağlanmıştır.









Şube Müdürlüğümüz faaliyet alanında 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve bu Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmelik kapsamında 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününde düzenlenecek etkinlikler için İl Milli Eğitim Müdürlüğünce talebimiz doğrultusunda bir okul tespit edilmiştir. Belirlenen okulun öğrencileri Nevşehir Belediyesinin sağladığı bir otobüsle Hayvan Barınaklarına götürülerek Veteriner Hekimce hayvan bakımı, beslenmesi, korunması, tedavisi ve barınması hakkında kısaca bilgilendirilmişlerdir. Daha sonra Müdürlüğümüzce hayvan sevgisini aşılamak ve öğrencilerin hayvanlarla sıcak ilişkiler kurabilmeleri için öğrenciler hayvanlara kendi elleriyle su ve mama bırakmışlardır.
Şube Müdürümüz Erol AKSOY öğrencileri kısaca; “Zor durumda kalmış hayvanları koruyalım. Onların bakımına yardımcı olalım. Bakımını üstlendiğimiz hayvanların yiyeceklerini, içeceklerini düzenli verelim. Aşılarını zamanında yaptıralım. Hayvanlara eziyet etmeyelim. Hayvanları korkutmayalım,ürkütmeyelim. Onlara şakadan da olsa eziyet etmeyelim. Bakamayacağımız hayvanları eve almayalım. Yiyecek artıklarımızı, özellikle ekmeği, çöplüğe atacağımıza yakınımızda bulunan hayvan besleyicilerine verelim” diyerek bilgilendirmiştir.
Hayvanların yaşama haklarının güvence altına alınması ileonlara yönelik her çeşit kötü muamele ve uygulamaların mutlaka önlenmesi hususunda kararlılığımız tamdır.
4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde, doğayı bizimle paylaşan sevimli dostların yaşama haklarının güvence altına alınması ve mutluluklarının devamının sağlanması hususunda herkesi görevlerini samimiyetleyerine getirmeye ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz.
Onların mutluluğunun dünyamıza ve de bizim mutluluğumuza katkı sağlayacağını asla unutmayın. Doğanın dengesi hayvanlarla korunur.