Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Şahinler Köyü Yakınlarındaki Kızılırmak Nehrinde Boğularak Hayatını Kaybetti.

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Şahinler köyünde Hasan Yücel isimli bir vatandaşımız Kızılırmak nehrinde boğularak hayatını kaybetti.

FİB Haber Merkezi olarak edindiğimiz bilgilere göre, Dün öğle saatlerinden beri kendisinden haber alınamayan 70 yaşındaki Hasan Yücel isimli yaşlı adamın ailesi durumu hemen jandarmaya bildirdi. Yaşlı adam Köye dönmeyince ailesi ve köylüler teleşlanıp aramaya çıktılar.

Yaşlı Adamın cesedinin bulunması, aileyi yasa boğdu.​


Jandarmanın dün akşam Şahinler köyünden vatandaşlarla birlikte başlattığı arama sabah saatlerine kadar sürdü. Arama çalışmaları Bu sabah saat  08.00 sularında Şahinler köyünün 13 km aşağısında Abuşağı köyü yakınlarındaki Kızılırmak nehri kenarında yaşlı adamın cesedine ulaşılmasıyla sona erdi. Irmak kenarında Cesedi fark eden köylüler durumu hemen jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. 

Kızılırmak nehrinin karşısına geçmek isterken birden baraj kapağının açılmasıyla su seviyesinin yükselmesi ile birlikte akıntıya kapılarak kaybolan talihsiz yaşlı adamın cesedi Şahinler köyünün 13 km aşağısında Kızılırmak nehri kenarında bulundu.

 Arama ve Kurtarma Ekibi (AFAT) ekibiyle birlikte olay mahalline gelen
 Nevşehir Valisi ilhami Aktaş, Yaşlı adamın cesedinin bulunduğu yerde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.  Vali Aktaş, Daha sonra Yaşlı adamın ailesine baş sağlığı dileyerek ayrıldı.

Nehrin kenarında Cesedi bulunan 70 yaşındaki Hasan Yücel'in ailesi, ölüm haberiyle yıkılırken, bir taraftan da ölü de olsa bulunmasıyla teselli oluyor.


İddialara göre Olay şöyle yaşandı ; Dün sabah saatlerinde Şahinler köyünde ineklerini otlatmak için Kızılırmak nehrinden ırmağın karşı tarafına geçen Hasan Yücel isimli vatandaşımız, ineklerini otlattıktan sonra tekrar karşı tarafa geçmek isterken Gülşehir barajında ki bırakılan suyun akıntısına kapılarak boğulduğu iddia edildi.

Olay yerine  gelen jandarma Hasan Y.'nin cansız bedenini ırmaktan çıkarılarak, olay yeri incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Ankara adli tıp merkezi morguna kaldırıldı.

Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.